Jeff Bezos Kimdir? Amazonun Kurucusu Bezos, bir günde servetini sekiz milyar dolar artırdı

Jeff Bezos Kimdir? Amazonun Kurucusu Bezos, bir günde servetini sekiz milyar dolar artırdı

Amazonun kurucusu Jeff Bezos Bezos, bir günde servetini sekiz milyar dolar artırdı. Bezos'a ait hisselerin değeri, Cuma günü 115,6 milyar dolara ulaştı. Peki Jeff Bezos Kimdir, nereli, kaç yaşında?

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un kişisel serveti, kurucusu ve CEO'su olduğu Amazon'un hisselerinin yükselişiyle bir gün içinde sekiz milyar dolar arttı. Eylül-Aralık döneminde 3,3 milyar dolar kâr elde ettiğini duyuran şirketin 2 milyar dolar civarında kâr açıklaması bekleniyordu. Peki Jeff Bezos Kimdir? Amazonun Kurucusu Bezos, bir günde servetini sekiz milyar dolar nasıl artırdı?

Jeff Bezos Kimdir?

Jeffrey Preston Bezos (İngilizce telaffuz: [beɪzoʊs]; d. Jorgensen; 12 Ocak 1964) Amerikalı teknoloji girişimcisi, yatırımcı ve hayırsever. Amazon.com, Inc kurucusu, CEO'su ve başkanıdır. Amazon.com onun yönetiminde dünyanın en büyük ve örnek alınan internet satışı şirketi oldu.[6] Bu öncü hareketi nedeniyle Time Dergisi tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçildi. Amazon.com haricinde havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın aldı.

Bezos; Albuquerque, New Mexico'da doğdu ve Houston, Teksas'ta büyüdü. 1986 yılında Princeton Üniversitesi'nin elektrik ve bilgisayar bilimi mühendisliğin bölümünden mezun oldu. 1986 yılından 1994'ün başlarına kadar Wall Street'te çeşitli alanlarda çalıştı. 1994'ün sonunda New York'tan Seattle'a doğru şehirler arası bir yolculuk sırasında Amazon'u kurdu. Şirket, çevrimiçi bir kitap mağazası olarak başladı ve o zamandan beri alanını video ve ses yayını, bulut bilişim ve yapay zeka da ek olmak üzere çeşitli e-ticaret ürünlerine ve hizmetlerine doğru genişletti.

27 Temmuz 2017'de, toplam serveti 90 milyar $'ı geçince yaşayan en zengin insan unvanını aldı. Serveti, 24 kasımda ilk kez 100 milyar doları aştı. Forbes, 6 Mart 2018'de, 112 milyar dolarlık servetiyle Bezos'u dünyanın en zengin insanı olarak belirledi. Temmuz 2018'de net serveti 150 milyar dolara yükseldikten sonra “modern tarihin en zengin insanı” olarak belirlendi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.