Kabadüz Derinçay Köyü

Kabadüz Derinçay Köyü

Derinçay Köyü Haberleri, Kabadüz Derinçay Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Derinçay Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Derinçay Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kabadüz Derinçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Derinçay köyü son dakika gelişmeleri, Derinçay köyüne özgü yemekler, Kabadüz Derinçay köyünün tarihi, Derinçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Derinçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Derinçay , Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Derinçay  Köyü Resimleri ve Derinçay  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kabadüz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kabadüz Ordu Arası Kaç Km? Kabadüz Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Kabadüz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Kabadüz Derinçay Köyünde doğan biri var mı? Kabadüz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Derinçay , Ordu ilinin Kabadüz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Kotanı idi. Kotanı, Türkçe bir sözcük olup, Beğdili Boyu 'na bağlı Kotanlı Oymağı 'nın adını taşımaktadır.

Türklerde, erkek çocuklara Kotan adı verilmesi yaygındı. Yerli imal edilen Türk yapısı pulluğa ve koyun ağılına da Kotan denilmektedir.

Derinçay Köyünün en önemli geçim kaynağını hayvan ürünleri teşkil etmektedir. Derinçay'ın içme suyu kaynaklardan sağlanmaktadır. Sağlık hizmetleri Yokuşdibi'ndeki Sağlık Ocağından karşılanır. Derinçay'da PTT Acenteliği vardır.

Köyde, 4 ilkokul bulunmaktadır. Bunlar:

Derinçay Köyü İlkokulu: 1954 yılında hizmete açılmıştır. 2 derslikli, lojmanlı, ahşap bir binaya ve 1800 W. alana sahiptir.

Derinçay Köyü Başkotanı Mahallesi ilkokulu: Tek dersaneli, lojmanlı, 600 W.alana sahip bir okuldur.

Derinçay Köyü Kışlacık ilkokulu: 1975 yılında köy halkı tarafından yapılmış, 1976-77 de öğretim e açılmıştır. Tek dershaneli ahşap, 350 W. alana sahip, lojman11 bir okuldur.

Derinçay Köyü Güde Mahallesi İlkokulu: 1975 yılında öğretime açıldı. İki derslikli lojmansız, 350m2 alana sahiptir.

Köyde biri merkez, diğerleri Güde ve Başkotanı mahallelerinde olmak üzere 3 cami bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.