“Kadın Çiftçilere Projelerimizde Öncelik Veriyoruz”

“Kadın Çiftçilere Projelerimizde Öncelik Veriyoruz”

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde Manisalı kadın çiftçilerle bir araya geldi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde Manisalı kadın çiftçilerle bir araya geldi. Kadın çiftçilerin tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarını bildiklerini anlatan Öztürk, “Projelerimizde ve faaliyetlerimizde onlara öncelik veriyoruz” dedi.

Öztürk, yaptığı konuşmada, “Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız, kırsalda yaşayan kadın çiftçilere yönelik eğitici, istihdam sağlayıcı, sosyal ve ekonomik gelir seviyelerini arttırmaya yönelik pek çok projeler üretmektedir. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizlerde kadın çiftçilerimizin tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarını biliyor, projelerimizde ve faaliyetlerimizde onlara öncelik veriyoruz. Kadını eğitmenin bir aileyi ve ailelerden oluşan toplumu eğitmek anlamına geldiğinden yola çıkarak, gerçekleştirdiğimiz eğitimler ve etkinliklerle kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin daha da arttırılmasını hedefliyoruz. Bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek felsefesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tarımın büyük yükünü omuzlarında taşıyan tarlasında, bağında, bahçesinde gece gündüz demeden ailesine, evine ve Türk tarımına katkı sağlayan kadın çiftçilerimizin gününü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ da yayımladığı mesajda, “Annelik gibi kutsal bir görevi yerine getiren, tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak tarımsal üretimin her aşamasında yer alan topraklarımıza bereket katan, alın terleriyle büyük emekler harcayan kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. (Cüneyt HASÇELİK/BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.