Kadir Gecesi Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Kadir Gecesi Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Kadir Gecesi Nasıl Değerlendirmeliyiz? 1 Temmuz Cuma Günü neler yapabilirim? Peki bu gecede nasıl ibadet edilir? Hangi Namaz kılınır? Hangi Dualar Okunur?

KADİR GECESİ NEDİR?

Kadir Gecesi, Kur'an ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran’ın indirilmeye başladığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.

KADİR SURESİ
Kadir gecesi; Yüce Mevla’nın hakkında müstakil bir sure indirdiği ve bu surede, Kadir Suresinde Cenabı Allah “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece,tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.” buyurduğu müstesna bir gecedir.

kadir_gecesi_hangi_gune_denk_geliyor_2016_ramazan_kadir_gecesi_ne_zaman.jpg

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi kutlanan Kadir Gecesi bu sene 1 Temmuz Cuma günü müslümanlar tarafından ibadetle geçirilecek.
Hadis-i şeriflerde Ramazan'ın 20. gününden sonraki tek günlerde aranması söylenmesine rağmen, daha sonra karmaşa çıkmaması için Ramazanın 27. gününün gecesi Kadir Gecesi sayılmıştır. Hicrî takvime göre de Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın son 10 gününe rastlar.

KADİR GECESİNİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİM?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.