Kadirli Bekereci Köyü

Kadirli Bekereci Köyü

Bekereci Köyü Haberleri, Kadirli Bekereci Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bekereci Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Bekereci Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kadirli Bekereci Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bekereci Köyü son dakika gelişmeleri, Bekereci Köyü ne özgü yemekler, Kadirli Bekereci Köyü nün tarihi, Bekereci Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bekereci Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bekereci Köyü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bekereci Köyü Resimleri ve Bekereci Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadirli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadirli Osmaniye Arası Kaç Km? Kadirli Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Kadirli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Kadirli Bekereci Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kadirli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEKERECI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bekereci, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür.

Kadirli’nin 12 km doğusunda, Yukarı Çukurovanın kuzeydoğusunda, Osmaniye – Kahramanmaraş il sınırında, Aslantaş baraj gölünün batı kıyısındadır.Güneyi Bahadırlı, kuzeyi ve doğusu Sofular, batısı ise Kızyusuflu köyleri ile çevrilidir.Köye Kadirli’den 18 km, Osmaniye’den 55 km lik asfalt yol ile ulaşılabilmektedir.

Köy engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Ortalama rakım 230 m dir. Köyün en yüksek noktası Kürt Yunağı mevkiinde şu an su deposu bulunan tepedir. Rakımı 350 m dir. Köyde düzlükler tamamen tarım arazisidir. %40′ın üstündeki eğimli kesimler makilerle örtülüdür. Köyün batı sınırında Haleplidere, Doğu sınırında Şirleğen deresi, orta kısmında ise Köprü deresi vadileri bulunmaktadır.Tipik Akdeniz iklimi hakimdir. Rakımı ortalama 200 m daha yüksek olduğundan Çukurova’ya nispeten birkaç derece serindir. Ayrıca Aslantaş barajı da iklimi bir nebze yumuşatmıştır.2010 yılı adrese dayalı nüfus tespitine göre 145 erkek 148 kadın olmak üzere köy nüfusu 293′dür. 2000 nüfus sayımına göre 10 kişi azalmıştır.

Bekereci köyünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Genel olarak pamuk, mısır, yer fıstığı, karpuz, susam, buğday ekimi yapılmaktadır. Son yıllarda zeytin dikimi başlamıştır. Her evde birkaç inek beslenmekte, süt ve süt ürünlerinden faydalanılmaktadır. Az da olsa ticari olarak daha çok kıl keçisi ve koyun beslenmektedir. Köyün genç nüfusu köy dışında çalışmaktadır. Emekli olup köy dışında yaşayan köylümüz vardır.Köye 1983 yılında elektrik, 1997 yılında telefon ve 2007 yılında da şebeke suyu hizmeti getirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.