Kadirli Değirmendere Köyü

Kadirli Değirmendere Köyü

Değirmendere Köyü Haberleri, Kadirli Değirmendere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Değirmendere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Değirmendere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kadirli Değirmendere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmendere Köyü son dakika gelişmeleri, Değirmendere Köyü ne özgü yemekler, Kadirli Değirmendere Köyü nün tarihi, Değirmendere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmendere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmendere Köyü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmendere Köyü Resimleri ve Değirmendere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadirli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadirli Osmaniye Arası Kaç Km? Kadirli Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Kadirli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Kadirli Değirmendere Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kadirli Doğumlu Ünlüler Kimler?

DEĞIRMENDERE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Değirmendere, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür.

AVŞAR TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Değirmendere köyü, Kadirli ilçesinin kuzeydoğusunda, oldukça engebeli ve dağlık bir arazide kurulmuştur. Kadirli ilçesine 45, Osmaniye il merkezine uzaklığı 90 km'dir. Köyün en alçak noktası, Yeşildere mahallesi (800 metre), en yüksek noktası Akçadağ'dır (2300 metre).Köyde tarım arazilerinin küçük ve dağınık olması nedeniyle kısıtlı sayıda ürüne dayalı tarım yapılmakta olup tahıl ekimi ön plandadır. Köyde küçükbaş hayvancılık da yapılmaktadır. Köyün yüzde 80'i ormanlık olduğundan köy halkı ormana dayalı faaliyetlerden de önemli gelir elde etmektedir. Su kaynakları bol olduğundan köyün yerleşimi de dağınıktır. Fındık, ceviz ve kiraz bol miktarda bulunur.

Köyde 2 adet ilköğretim okulu bulunmaktadır. Fakat sağlık evi, sağlık ocağı ve köy konağı bulunmamaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. içme suyu şebekesi yoktur fakat kanalizasyonu vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.