Kadirli Göztaşı Köyü

Kadirli Göztaşı Köyü

Göztaşı Köyü Haberleri, Kadirli Göztaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Göztaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Göztaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kadirli Göztaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göztaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Göztaşı Köyü ne özgü yemekler, Kadirli Göztaşı Köyü nün tarihi, Göztaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göztaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göztaşı Köyü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göztaşı Köyü Resimleri ve Göztaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadirli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadirli Osmaniye Arası Kaç Km? Kadirli Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Kadirli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Kadirli Göztaşı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kadirli Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖZTAŞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Göztaşı, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür.

 Kadirli ilçesine 28 km mesafede, eski Andırın ilçesi yolu üzerinde bulunun bir köydür.

Köy Keşiş Çayı ve Balık Suyu arasında köy içinden de dokuz değirmen döndüren kaynak suyu çıkan bir yerdedir. Kaya içine oyulan kuyudan su çıkan meşhur Kazan Pınarı ve Balıksuyu Şelalesi bu köydedir. Köyün yamacında da eski bir kral mezarı bulunur. Okulu 1928'de açılan Türkiye'nin ilk mektebidir. [kaynak belirtilmeli] Şu an sınırlı sayıda öğrencisi olmasına rağmen, taşımalı eğitim kapsamında 365 öğrenci potansiyeline sahip merkezi ve tarihi bir köydür. ABD eski müsteşarı Faruk Loğoğlu ve dünya çapında meşhur ilim adamı Ali Erdemir Göztaşı Köyü'ndendir.

Köy merkezi Göztaşı olmak üzere; Asarkaya, Teberik ve Karapınar mahallelerinden meydana gelir.Köyde Anadolu’da ve özellikle Çukurova bölgesinde yaşayan bütün medeniyetlerin izleri bulunur. Köyden geçen nehir Keşiş Nehri ve bir Keşiş’in kızı olan Aslı da Göztaşı Köyü’ndendir. Kerem ile Aslı’nın aslı ve Keşiş Nehri bu sulardan bu topraklardan beslenmiştir.

Yakın zamanlarda ise aşiretler hüküm sürmüştür.1866 yılında Kadirli kazasının iskânından sonra köy bir muhtarlıkla doğrudan merkeze bağlanmıştır. Köyde en eski aile, bugün Dalkıran soyadını taşıyan Fetullahoğulları ve daha sonra Bayramoğulları’dır.

 Köyde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Özellikle; buğday, mısır, yer fıstığı, turp gibi ürünler yetiştirilmektedir. Ayrıca köylü ticaret ile uğraşmaktadır. Kadirli’deki esnafların dörtte bir Nürpet’lidir.

Köyde ilkokul 1928 yılında açılmıştır. Cumhuriyetin açılan ilkokullarındandır.Köyden şehre göç olayı burada da yaşanmaktadır. Özellikle gençler okumak amacı ile ve iş sebebi ile kentlere göç etmektedir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.