Kadirli Kösepınarı Köyü

Kadirli Kösepınarı Köyü

Kösepınarı Köyü Haberleri, Kadirli Kösepınarı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kösepınarı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Kösepınarı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kadirli Kösepınarı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kösepınarı Köyü son dakika gelişmeleri, Kösepınarı Köyü ne özgü yemekler, Kadirli Kösepınarı Köyü nün tarihi, Kösepınarı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kösepınarı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kösepınarı Köyü, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kösepınarı Köyü Resimleri ve Kösepınarı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadirli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadirli Osmaniye Arası Kaç Km? Kadirli Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Kadirli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Kadirli Kösepınarı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kadirli Doğumlu Ünlüler Kimler?

KÖSEPINARI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kösepınarı, Osmaniye ilinin Kadirli ilçesine bağlı bir köydür.

Engebeli arazi yapısına sahip ve yüksek rakımlı olan köy yaygın Akdeniz iklimi bitkilerinden oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Kadirli ilçesine 35 km uzaklıktadır ve ulaşımı dar ve bol virajlı yolları sebebiyle zordur. İçinden geçen Savrun Çayı köyün Yoğunoluk köyü ile olan doğu sınırını belirler. Çiçeklidere köyü ise köy ile batı sınırını oluşturur. Köy, kuzeyinde Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin Çığşar platosu bulunur. Güneyde ise Elbistanlı köyü vardır. Köyün kuzeyinde (yüksek rakımlı bölgelerde) çam, köknar, sedir, ladin ağaçları vardır. Köyün güney bölgesinde ise maki toplulukları vardır.

Köyde yaşayan insanların başlıca geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve ormancılıktır. Çilek, kiraz, elma, armut ve ceviz bahçeleri köy halkı için önemli bir gelir kaynağıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.