Kadışehri Buzluk Çepni Köyü

Kadışehri Buzluk Çepni Köyü

Buzluk köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Buzluk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Buzluk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kadışehri Buzlukçepni köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buzlukçepni köyü son dakika gelişmeleri, Buzlukçepni köyüne özgü yemekler, Kadışehri Buzlukçepni köyünün tarihi, Buzlukçepni köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Buzlukçepni köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

19 yüzyılda köyün şimdiki yerinde çepni çöngel behram şah kazası balunmaktadır. Köyün adı buradan gelmektedir.Aşağıda bulunan göçmen köyü buzluk sonra dan yerleşmiştir. Daha sonra çepni köyünün nufuzu azalinca buzlukla birlesmisdir zamanla çepni silinip buzlukçepni olmuştur.ÇEPNİ köyü CEPNI BOYLARINDAN biri olup behrem beyinin ismini vererek büyütdügü bir oba dir. Gecim kaynaklari toprak isciligi ve agirlikla küp ve benzeri seylerden gecimlerini saglamislardir.Çepni Türkleri Anadoluya gelen ilk Türklerdir.Ayrıca çepni köyüne Kars'tan Akdağmadeni yeniyapan köyüne göç eden KARSLI ailesi (İSKENDER KARSLI) sonra da çepni köyüne göç etmiştir.

Yozgat iline 124 km, Kadışehri ilçesine 12 km, Akdağmadeni ilçesine 40 km uzaklıktadır.

Buzlukçepni, Yozgat ilinin Kadışehri ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buzlukçepni Köyü Resimleri ve Buzlukçepni köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadışehri Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadışehri Yozgat Arası Kaç Km? Kadışehri Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Kadışehri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Kadışehri Buzlukçepni Köyünde doğan biri var mı? Kadışehri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.