Kadışehri Gümüşdiğin Köyü

Kadışehri Gümüşdiğin Köyü

Gümüşdiğin köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşdiğin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Gümüşdiğin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kadışehri Gümüşdiğin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşdiğin köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşdiğin köyüne özgü yemekler, Kadışehri Gümüşdiğin köyünün tarihi, Gümüşdiğin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşdiğin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşdiğin, Yozgat ilinin Kadışehri ilçesine bağlı bir köydür. Gümüşdiğin köyü Kadışehri ilçesinin Güneybatısında yer almaktadır .İlçeye uzaklığı, toprak olan köy yolundan 7 km. Ankara yolu tarafından 9 km’dir .Gümüşdiğin köyünün 4 km batısında Kıyılı 4,5 km doğusunda Vasfıbey,7 km güneyinde Yankı köyü, kuzeyinde Özükavak Kasabası bulunmaktadır. Köy evleri genellikle iki katlı olup, köy evlerinin iki odalı ,bir salonlu veya 3-4 oda ,bir salonlu olduğu evlerin altlarında veya yanlarında ahır, samanlık olduğu, evlerinin çatıların piramit tipi çatılar ve kiremitli olduğu gözlenmektedir. Evler kerpiç tuğla, taştan yığma şeklinde yapılmıştır.

Tokat ilinin Zile ilçesine ,sonra Yozgat ilinin Sorgun(Köhne) ilçesine, daha sonra da Çekerek ilçesine ve en son 1991 yılında Kadışehrinin ilçe olması ile birlikte aynı adı taşıyan ilçeye bağlanmıştır.

YEMEKLERİ ARASINDA GİLİK ya da GİRİK DENİLEN BULGURLA YAPILAN BİR TÜR KÖFTE VE KABUL DENİLEN PEKMEZLE TÜKETİLEN UNLU BİR TATLI VARDIR.

Yozgat iline 105 km, Kadışehri ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Gümüşdiğin, Yozgat ilinin Kadışehri ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşdiğin Köyü Resimleri ve Gümüşdiğin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kadışehri Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Kadışehri Yozgat Arası Kaç Km? Kadışehri Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Kadışehri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Kadışehri Gümüşdiğin Köyünde doğan biri var mı? Kadışehri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.