Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Müzesi Ziyarete Açılıyor

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Müzesi Ziyarete Açılıyor

15 Temmuz gecesi Türkiye ve Kahramankazan’da yaşanan olayları, halkın darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı tepkiyi ve sonrasında yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapımı tamamlanan Kahramankazan 15 Temmuz Şehi

15 Temmuz gecesi Türkiye ve Kahramankazan’da yaşanan olayları, halkın darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı tepkiyi ve sonrasında yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapımı tamamlanan Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi ziyaretçileriyle buluşuyor.
Müze’nin 7 bin 635 metrekarelik arazi üzerinde 3 bin 600 metrekarelik kapalı alanı ve özel etkinliklere de ev sahipliği yapacak bahçesi ile Kahramankazan’a yeni bir çehre kazandıracağını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kahramankazan Belediyesince yapılacak Ova Çayı Millet Bahçesi rekreasyon alanı ile birleşecek 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesinin Ankara için büyük bir kazanım olacağını söyledi.
Türkiye ve Kahramankazan’da 15 Temmuz gecesi yaşanan o dehşet verici anların müze ziyaretçilerine dakika dakika anlatılacağını ifade eden Bakan Ersoy, “Kahramankazan ilçemizde açılışını yapacağımız 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi milletimizin güçlü iradesine teslim olmak zorunda kalan hainlerin o gece yaşattıkları anları, darbecilere karşı verilen kahramanca mücadeleyi ve sonrasında yaşananları canlı tutarak, ülkemizin atlattığı büyük badireyi gelecek kuşaklarımıza aktaracaktır.”dedi.
ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFLARI İLE ÖZEL EŞYALARI DA SERGİLENECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapımı tamamlanan Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesinin zemin katında çok amaçlı kullanıma uygun 340 kişilik konferans salonu ile süreli ve süresiz sergi salonları, çocuk atölyesi, idari ofisler ve kafeterya bölümleri yer alacak.
Müze sergi salonunun girişinde yer alan ve o gece yaşanan olayların etkisinin bir enstelasyonla yansıtıldığı camlı bölümün üzerinden sergileme bölümüne geçilecek. Salonun bir duvarında 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, Türkiye’de gelişen olaylar, başlangıç saati itibari ile dakika dakika bir zaman çizelgesinde anlatılacak. Diğer duvarda ise Türkiye ve Kahramankazan’da 15 Temmuz günü ve sonrası yaşananların yer aldığı fotoğraflar yer alacak. Bu fotoğraflar, ses efektleri ile bir nehir kıvrımı misali, duvarın içinden çıkıyormuş algısı oluşturularak ziyaretçilere sunulacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AİLESİNİN YAŞADIKLARI ANLATILACAK
Bir diğer bölümde de Kahramankazan’da gazi olan vatandaşlarımızın özgeçmişleri, 15 Temmuz gecesi ve gazi oldukları an yaşadıklarını anlattıkları röportajların bulunduğu kiosklar ve o gece çekilmiş fotoğrafların illüstrasyonları sergilenecek. Salonunun odak noktasına yerleştirilen dijital ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi ailesi ile yaşadıkları anlatılacak. Kahramankazan’ın 9 şehidinin anıldığı sergileme ünitelerinde ise şehitlerimizin fotoğrafı ve kendilerine ait özel eşyaları yer alacak. Ayrıca, duvarda yer alan ekranlarda bu 9 şehidimizin her biri ile ilgili hazırlanan üç dakikalık filmler gösterilecek.
Ziyaretçiler, müze sergi salonunda yer alan kiosklar üzerinde bulunan ekranlarda, 15 Temmuz olayları ile ilgili arşiv bilgilerine de ulaşabilecek. Müzenin bir diğer salonunda, Türkiye’de 15 Temmuz olaylarında şehadete eren tüm şehitlerimizin fotoğrafları yer alacak. Çıkış koridorundaki videowall ekranlarında ise ziyaretçilere yeni Türkiye’nin yeni dev projelerine ait bir film sunulacak. (BSHA-kültür sanat servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.