Kahramankazan İnceğiz Köyü

Kahramankazan İnceğiz Köyü

Inceğiz köyü haberleri, Kahramankazan Inceğiz köyü güncel son dakika gelişmeleri , Inceğiz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Inceğiz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kahramankazan Inceğiz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Inceğiz köyü son dakika gelişmeleri, Inceğiz köyüne özgü yemekler, Kahramankazan Inceğiz köyünün tarihi, Inceğiz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Inceğiz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Inceğiz, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Inceğiz Köyü Resimleri ve Inceğiz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kahramankazan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kahramankazan Ankara Arası Kaç Km? Kahramankazan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kahramankazan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kahramankazan Inceğiz Köyünde doğan biri var mı? Kahramankazan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Inceğiz, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün kuzeyindeki yamaçta Hamamın Yıkık denilen yerde İnce Beyler denilen bir sülalenin yaşadığı ve köyün adının buradan geldiği söylenir. Bunlara ait mezarlar hala köyün okulunun bahçesinde mevcuttur. İnce Beyler sülalesini düşmanları ortadan kaldırmıştır. Sadece bir kız çocuğu sağ kalmış, onu da Çubuğun Yiğitli (İbek) köyündeki akrabaları almış ve orada kalmıştır. Köydeki belli başlı sülaleler: Ali Kethüdaoğulları (Ersoy), Terlemezoğulları (Şimşek), Çanlıaligil (Yavuz), Kocaihtiyarlar (Ozcan), Onbaşılar(Yılmaz),Tüloğulları(GÜL), Hacigiller(Öztürk), İmamlar(Tatar)'dır.

İNCEĞİZ

İlçeye uzaklığı 13 km ve ilçenin kuzeydoğusunda, Ovaya doğru uzanan tabansız vadi başlangıcında bulunan yerleşme, Yayalar, Uçarı ve Aşağı Karaören köyü ile Kızılcahamam ilçesine bağlı Şaraç köyü komşudur. Engebeli coğrafyaya sahip olan yerleşmenin toprak yapısı kireçsiz kahverengi orman toprağı olduğu için III. ncü ve IV.ncü sınıftır. Kısmen fundalıklar ve meralar ile kuru tarıma uygun arazisi vardır. Yerleşmenin kuzeybatı tarafında, seyrak fundalık alanlarda jeolojik fosilimsi erozyonal kaya örnekleri görülür.

Eski adı “İncüğez” olan İnceğiz Köyü, 1530 yılında Murtazaabad kazasına bağlı ve “Hâssa-yi Mîr-livâ” (Alaybeyi hassı) köylerinden olup, 28 hane, 13 mücerred (bekar erkek) ve yaklaşık 153 nüfuslu ve yıllık hasılatı olan 3.400 akçe. Ankara Alaybeyi’ne aittir. Bölgede bulunan bazı köyler “Celali” baskınları, hastalık ve afetler dolayısıyla tamamen terkedilmiş ve köyü terk edenler dolayısıyla nüfusu azalmıştır.

İnceğiz Köyü’de 1845 yılında 3 haneye düşmüş ve Murtazaabad kazasına bağlıdır. Köyde bu tarihlerde Süleyman oğlu Ömer (çiftçi), Tolu oğlu Hüseyin (çiftçi) ve Ali Kethüda oğlu Ali (çiftçi) oturmaktadır. 1844 yılında Yenimahalle-Dodurga Köyünden Akman oğlu Süleyman, Akman oğlu Ahmed, Akman oğlu Osman ve Hacı oğlu Ali, İnceğiz köyüne gelir ve yerleşir. Cumhuriyet döneminde İnceğiz köyü, Yabanabad kazası Merkez (Kızılcahamam) nahiyesine, Kızılcahamam ilçesinin kurulması ile de Pazar nahiyesine bağlanır. Daha sonraki yıllarda Kahramankazan ilçesine bağlanır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile de Büyükşehir mücavir alanı içerisine alınır ve mahalle statüsüne geçer. 1935 nüfus sayımında 160 olan nüfusu, 1945 yılında en yüksek seviyesi olan 228 kişiye ulaşmıştır. 2007 adrese dayalı nüfus sayımına göre nüfusu 53’dür. Kitabesiz eski çeşmeler bulunmakta olup, geleneksel mimari taş duvarlı ve çatılı evlerdir. Camii minareli ve çatılıdır. Çok amaçlı köy konağı bulunmaktadır. Yerleşme yakınında jeolojik oluşumlardan olan “sıra kayalar” görülür. Geçim kaynağı kuru tarım ve hayvancılıktır. Sulama imkanı olmadığından arpa, buğday, kavun, nohut, fiğ gibi ürünler ekiliyor. Sülale isimleri: Ali Kethüdaoğulları (Ersoy), Terlemezoğulları (Şimşek), Çanlıaligil (Yavuz) ve Kocaihtiyarlar (Gül, Ozcan). İlköğretim taşımalı olarak yapılmaktadır.

Ankara iline 59 km., Kahramankazan ilçesine 12 km. uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.