Kahramankazan Kınık Köyü

Kahramankazan Kınık Köyü

Kınık köyü haberleri, Kahramankazan Kınık köyü güncel son dakika gelişmeleri , Kınık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Kınık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kahramankazan Kınık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kınık köyü son dakika gelişmeleri, Kınık köyüne özgü yemekler, Kahramankazan Kınık köyünün tarihi, Kınık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kınık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kınık, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kınık Köyü Resimleri ve Kınık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kahramankazan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kahramankazan Ankara Arası Kaç Km? Kahramankazan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kahramankazan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kahramankazan Kınık Köyünde doğan biri var mı? Kahramankazan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kınık, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir mahalledir.

"Kınık" bir Oğuz boy adı olup Uçokların Denizhan koluna mensuptur. "Alçak gönüllü, saygıdeğer" anlamına gelir. Selçukoğulları da bu boya bağlıdır. Kınık köyünün adı, Üç ok boyundan gelmektedir.Tarihte, 1530'lu yıllarda, Kınıközü olarak bir köy vardır. Bu köyün kalıntılarına hâlen rastlanmaktadır. Ancak şimdiki Kınık köyünün olduğu yer, yaklaşık olarak, 1700'lü yıllarda Çamlıdere Kazasını, Dört Konak köyünden göçmüş olan Hançerli Hasan tarafından kurulmuş bir köy dür.

Köy, diğer Anadolu köyleri gibi, Çanakkale Savaşı'nda çok sayıda şehit vermiştir. Ayrıca Kore Savaşı'nda da 1 şehiti vardır.

Ankara iline 38, Kahramankazan ilçesine 18 km uzaklıktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.