Kahramankazan Peçenek Köyü

Kahramankazan Peçenek Köyü

Peçenek köyü haberleri, Kahramankazan Peçenek köyü güncel son dakika gelişmeleri , Peçenek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Peçenek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kahramankazan Peçenek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Peçenek köyü son dakika gelişmeleri, Peçenek köyüne özgü yemekler, Kahramankazan Peçenek köyünün tarihi, Peçenek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Peçenek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Peçenek, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Peçenek Köyü Resimleri ve Peçenek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kahramankazan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kahramankazan Ankara Arası Kaç Km? Kahramankazan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kahramankazan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kahramankazan Peçenek Köyünde doğan biri var mı? Kahramankazan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Peçenek, Ankara ilinin Kahramankazan ilçesine bağlı bir mahalledir.

İlçenin kuzeydoğusunda ve ilçe merkezine 13 km. uzaklıktadır. Ova Çayı yakınında, tepe yamacı ve düzlüğü yerleşmesi olup, mahalle statüsün­dedir. Çubuk ilçe sınırına yakın olan yerleşme, Sancar, Uçarı, Yakuphasan (Çubuk), Gümüşyayla (Çubuk) ve Güzelyurt (Çubuk) mahalleleri ile komşudur. "Peçenek" adının anlamı üzerine iki görüş ileri sürülür. Birincisi, Türkçe "bacanak" sözü ile açıklarlar. Buna göre, göçebeler birliği içinde belli bir uruğa, han uruğuna kız vermek ve almak ayrıcalığını elde ettikleri için bu boya "bacanak" denmiştir. İkinci açıklamaya göre, Peçenek adı "Beçe" sözünden gelir. Beçe sözü önceleri bir kişi adıdır, giderek Beçenek biçimini alır. Macarlar arasında sıkça kullanılan "Beçe" adı buradan gelir. "Peçenekler", Göktürk, Oğuz uruğularından olup, sekizinci yüzyılda Issık Göl ve Balkaş Gölü yakınlarında yaşamış göçebe bir Türk kavmidir. Peçenekler'den söz eden en eski belge 745 yı-lındandır. Tibetçe yazılmış bu belgede Be-çe-nag boyu Uygur, Karluk ve Türkeşlerle birlikte anılır. Kaşgarlı Mahmut, Peçenekleri yirmi iki Oğuz bo­yunun ondokuzuncusu ve "Rum alanına yakın bir yerde yaşayan ve Oğuzlar'dan olan bir Türk uru­ğudur" diye zikreder. Reşidüddin ise Peçenekleri Oğuz boyunun Üç Oklar kolundan ve ongunlarını "şahin" olarak gösterir. Ebu'l Gazi Bahadır Han, Oğuz boyunun Üç Oklar kolundan ve ongunları­nın "ala tuğnak" olduğunu zikreder. Rus, Bizans ve dönemin Arap Fars kaynakları, Peçenekleri, Oğuz ve Kuman Türklerinin bir kolu olarak gösterirler.Kazan Peçenek Köyü kurucusu HÜSEYİN KARABACAK dır.Soy isim değişikliğinde AKSU soyadını almıştır.Hüseyin KARABACAK 3 evlilik yapmıştır.Bugun halen DEMİR,AKSU soyismi taşıyanlar Hüseyin KARABACAK soyundan gelmektedir.soy ağacı incelendiğinde ise Danışmendoğullarından gelmektedirler.Bugun peçenek köyünde kullanılan KARABACAKLAR ise soy isim değişikliğinde karabacak bir kök,ağa olduğu ve herkes tarafından bilinen ağ olduğu için kendileri Hüseyin KARABACAK dan istemişlerdir.

Ankara iline 57 km, Kahramankazan ilçesine 13 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.