Kahta’da İlköğretim Haftası kutlandı

Kahta’da İlköğretim Haftası kutlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışı, Kahta eski Hükümet Binası bahçesinde düzenlenen...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışı, Kahta eski Hükümet Binası bahçesinde düzenlenen törenle yapıldı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ve beraberindeki protokol üyeleri törenin ardından Vali Özbilgin İlkokul'unda düzenlenen İlköğretim Haftası programına katıldı.

Yavuz Selim İlkokul Müdürü Ahmet Kelepçe, okulda düzenlenen programın açılış konuşmasını yaparak, temel eğitimin önemine dikkat çekti.

Okul Müdürü Kelepçe, "Çocuklarımız için yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerinin temellerinin atıldığı, zekalarının geliştirilip zenginleştirildiği, onların bundan sonraki her öğrenim kademesinde başarılı olmaları için, temellerinin atıldığı öğrenim kademesi, temel eğitimdir. Bu derece önemli eğitim kademesi olan Temel Eğitim dönemindeki çocuklarınızın gelişimini önemle takip edip, öğretmenlerini sık ziyaret ederek, onların yönergelerine uymalısınız. Öğrencilerimizin beden, zihin ve duygu gelişimini sağlamak, onlara iyi alışkanlıklar kazandırıp iyi bir vatandaş olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Kendilerini ilgi istidat ve kabiliyetleri yönünde geliştirip, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata ve bir üst öğrenime hazırlamak için, tüm çalışanlarımızla, biz anlayışla, iş birliğinde çalışmaktayız" dedi.

İçinde bulunduğumuz çağın en büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, her yeni bir eğitim ve öğretim yılının yeni umutlar, hedefler ve deneyimler olduğunu söyledi.

Müdür Tünçmen, "Her yeni bir eğitim ve öğretim yılı bizim için yeni umutlar, hedefler ve deneyimlerdir. İçinde bulunduğumuz çağın en büyük gücü bilgidir. Bilgiye ulaşmanın yegane yolu da eğitimdir. Eğitim, üzerinde titizlikle buluşması ve her şeyden fazla sahiplenmesi, kararlılık ve süreklilik isteyen uğraş dolu bir süreçtir. Ülkelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişimlerini doğrudan belirleyen ve bunlara yön veren eğitimdir.

Ülkemizin geleceği olan nesilleri yetiştirirken en önemli aracımız eğitimdir. Eğitimin ülkemizin bekası için ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz 2016 gecesi hain saldırı sonucu tekrar yaşadık. Çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılamanın ne kadar önemli olduğunu o gece çok net bir şekilde gördük. Memleketin istiklali ve istikbali için milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin ülkenin geleceği için meydanlara nasıl aktığını hep beraber gördük. İlçemizde de yenilenen müfredatımızla çağı anlayan ve çağı aşmayı amaçlayan bireyler yetiştireceğimizi bu doğrultuda ülkemizi aydınlık yarınlara, kalkınmış bir geleceğe ulaşmasında her bir öğrencimizin bizim için vazgeçilmez bir değer ve zenginlik olduğunu özellikle bilinmesini istiyorum" dedi.

Kutlama programı, halk oyunları, şiir dinletisi ve okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, 4. Sınıf öğrencileri tarafından çiçek verilmesiyle sona erdi.

Kahta’da İlköğretim Haftası kutlandı

Kahta’da İlköğretim Haftası kutlandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.