Kahta’da öğrenci servisleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı

Kahta’da öğrenci servisleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kaymakam Ahmet Gazi Kaya başkanlığında öğrenci servisleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kaymakam Ahmet Gazi Kaya başkanlığında öğrenci servisleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Toplantıda, ilçedeki öğrenci servisleri ile ilgili sorun ve sıkıntılar tespit edilerek, okul servis araçları hizmet yönetmeliği hükümlerine göre eksikliklerin giderilmesi hedeflendi. Toplantının içeriği ile ilgili bilgi veren Kaymakam Kaya, "Toplantıda, ilçemizde faaliyet gösteren okul servis araçlarının, okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilen hususlara riayet edilmesi, özellikle okul öncesi eğitim gören öğrenciler ile ilköğretim öğrencileri taşıyan araçlarda mutlaka rehber bulunması, araçlara kapasitesinden fazla öğrenci alınmaması gerekmektedir. Öğrenci taşınmasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kooperatif başkanlıklarınca şoförlere eğitim verilmesi, kolluk kuvvetleri, zabıta ve milli eğitim müdürlüğünce mevzuatları gereğince denetimlerin sık sık yapılması, okul servis araçları hizmet yönetmeliği ve ilgili mevzuatların hükümlerinin yerine getirilmelidir. Tedbirlerin alınması, kuralların uygulanması ve mevzuat hükümlerine riayet etmeyen servisler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasına konuları konuşulmasının ardından toplantı sona ermiştir" şeklinde konuştu

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile servis şoförleri katıldı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.