Kahveciler İsyan Etti

Kahveciler İsyan Etti

Kahveciler isyan etti. Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, kayıt dışı çalışan kafe, çay ocağı gibi yerlerin mesleklerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Kahveciler isyan etti. Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, kayıt dışı çalışan kafe, çay ocağı gibi yerlerin mesleklerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Çetin, yerel yönetimin kahveci esnafına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Manisa’da 800 civarında kahvehane, çay ocağı, kafeterya, çay bahçesi gibi meslek kuruluşlarının bulunduğunu açıkladı. Üyelerin ekonomik sıkıntılardan dolayı diğer esnaflarla beraber aynı sıkıntıyı yaşadığını ifade eden Çetin, en büyük sıkıntılarının meslek harici faaliyetlerinin olduğunu vurguladı. Çetin, “Bizim işimizi herkes yapmaya çalışıyor. Tabi ki bu yerel yönetimlerin denetiminde olan işyerleriyiz biz. Yerel yönetimlerden ricamız bizim ekmeğimize saygı gösterilmesidir. Bizim işimizi gayri resmi olarak, korsan olarak yapan işletmelere de göz yummamalarını istiyoruz. Şu anda o tür işletmeler bizim kahveci esnafımızın ekmeğini, emeğini çalıyorlar. Ruhsat harici faaliyettir, kayıt dışıdır. Bunlarla mücadele yerel yönetimlerin görevidir. Kahveci esnafına sahip çıkılmasını rica ediyorum” dedi.

MAHALLEMİZİN BEKÇİSİYİZ

Üyelerin faaliyetlerini yürütebilmesi için meslek olarak sıkıntılara girdiğinin altını çizen Başkan Çetin, “Kahvehane işletmecileri olarak bir sosyal görev yapıyoruz. Mahallemizin, bölgemizin hem bekçisi, aynı zamanda da emekli büyüklerimizin barınağıyız biz. Tabi ki biz bunları ağırlamaktan, destek olmaktan hiç gocunmuyoruz. Bunlar bizim mekanların bereketidir. Onlara ev sahipliği yapmaktan saygı duyuyoruz. Tabi bizim yaptığımız bu işi zincir kafeler veya büyük kahveteryalar yapamazlar. Hem fiyatları yüksek, hem de mecburi almaları gereken servisler vardır. Bundan dolayı da o mekanları tercih edemiyorlar ekonomik sıkıntılarından dolayı” diye konuştu.

 

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.