Kaldırımlara konulan stantlar görme engelliler ayrı bir engel

Kaldırımlara konulan stantlar görme engelliler ayrı bir engel

Uşak'ta görme engelli vatandaşlara ayrı bir engel olan esnafların kaldırımları işgal ederek stantlarını koymalarına, Altı Nokta Körler Derneği Uşak...

Uşak'ta görme engelli vatandaşlara ayrı bir engel olan esnafların kaldırımları işgal ederek stantlarını koymalarına, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem sitem etti.

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem, Uşak'ta çok fazla sorun ve sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ancak esnafların kaldırımlara stant ve çeşitli malzeme koydukları için engelli vatandaşların kaldırımları rahatlıkla kullanamadıklarını dile getirdi.

Esnafların ve vatandaşların görme engelli kişiler için daha duyarlı olarak görme engelli kılavuz çizgilerinin üzerine masa, sandalye, motor gibi araç ve gereçlerin koyulmaması gerektiğini dile getiren Çiğdem ; " İlimizdeki görme engelli vatandaşlarımızın daha çok dışarı çıkmalarını istiyoruz. Çünkü ne kadar çok sokağa çıkılırsa ne kadar çok evden dışarı çıkılırsa toplum o kadar çok farkında olur ve farkındalık bilinci artar diye düşünüyorum. En büyük sorun ve problemlerimiz kaldırımları rahat bir şekilde kullanamıyor olmamız çünkü birçok esnaf kaldırımları işgal ediyor. Kaldırım üzerlerine koydukları stantlar biz görme engelli vatandaşlar için önemli bir sorun teşkil ediyor. Biz istiyoruz ki tüm vatandaşlarımız görme engelli kişiler için duyarlı olsunlar. Engelleri hep birlikte ortadan kaldıralım istiyoruz" dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem dernek faaliyetleri hakkında verdiği kısa açıklamada şunları dile getirdi; " Derneğimizin çalışmaları öncelikle üyelerimizi kendi haklarıyla ilgili bilinçlendirmek, aileleri bilinçlendirmek üyelere öz güven aşılamak sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik alanlarda onlara destek olmaktır. Bu insanlara bizim desteklerimiz genellikle şu yönlerde oluyor. Onlara öz güven aşılayarak kendi kendilerine yetebilecek birey olmaları için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisine girerek destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.