Kalecik Demirtaş Köyü

Kalecik Demirtaş Köyü

Demirtaş köyü haberleri, Kalecik Demirtaş köyü güncel son dakika gelişmeleri , Demirtaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Demirtaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kalecik Demirtaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirtaş köyü son dakika gelişmeleri, Demirtaş köyüne özgü yemekler, Kalecik Demirtaş köyünün tarihi, Demirtaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirtaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirtaş, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirtaş Köyü Resimleri ve Demirtaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kalecik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kalecik Ankara Arası Kaç Km? Kalecik Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kalecik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kalecik Demirtaş Köyünde doğan biri var mı? Kalecik Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Demirtaş, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahalleye yaklaşık 2000 yıl önce gelen Yunus EROL ve akrabalarını çoğalması ve çevre köylerin katkısı ile köy çevrenin en kalabalık mahallesi hale gelmiş fakat olumsuz iklim şartlarıyla nüfus azalmıştır.Mahalledeki Yunus EROL türbesi de bunun göstergesidir

Bu bilgi tamamen yanlıştır.Orası yunus erol türbesi değildir zaten tarihi 2000 yıllık değil en fazla 200 yıllık olabilir o türbenin eski yeri Yunus EROL'un bugünkü köy içindeki evinin yerindeymiş,Yunus EROL evi yaparken gördüğü bir rüya üzerine orda yatan zatın yer göstererek işaretlemesi üzerine bugünkü türbenin olduğu yere Yunus EROL tarafından yapılmıştır.Türbenin naklide tamamen türbede yatan şahsın kerameti ile kendisinin nakletmesiyle olmuştur.Bu bilgi İsmail ÇINAR tarafından annesinin(Fatma ÇINAR)ın anlatımıyla bu güne ulaşmıştır.Türbede yatan şahısta çankırı tarafından gelen bir Hak dostu olduğu sanılmaktadır.mahallenin tarihi 400 yıllık olduğu sanılmaktadır .Ankara il merkezine 104 km, Kalecik ilçesine 48 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum