Kalecik Mahmutlar Köyü

Kalecik Mahmutlar Köyü

Mahmutlar köyü haberleri, Kalecik Mahmutlar köyü güncel son dakika gelişmeleri , Mahmutlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Mahmutlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kalecik Mahmutlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mahmutlar köyü son dakika gelişmeleri, Mahmutlar köyüne özgü yemekler, Kalecik Mahmutlar köyünün tarihi, Mahmutlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mahmutlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahmutlar, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mahmutlar Köyü Resimleri ve Mahmutlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kalecik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kalecik Ankara Arası Kaç Km? Kalecik Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kalecik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kalecik Mahmutlar Köyünde doğan biri var mı? Kalecik Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Mahmutlar, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adı, Oğuz Mahmatlı Türkmenlerinden gelmektedir.

Köyde karasal iklim hakim olduğundan yağış oranı düşüktür. Dolayısıyla her sene nisan aylarında arazi içinden geçen Kızılırmak kenarına yağmur duasına çıkılır. Uzun kış gecelerinde köy odasında toplanılır. Burada çeşitli oyunlar çıkarılır. Bunlar Deve oyunu (genellikle düğünlerde), Yüsük oyunu,Çavuş oyunu vb. eğlencelik oyunlar oynanır. Köyün en meşhur yemeği etli erişte olmasına rağmen, Tarhana çorbaşı, tirit, imambayıldı, çiğdem aşı, yaprak sarması da bir o kadar meşhurdur. Yumurta tatlısı, sini, höşmerim, kabak tatlısı, sütlaç ta sık yapılan tatlılar arasındadır. Düğünlerde veya eğlencelerde deve oyunu, sinsin , silahla ates etme (ateş üzerinden atlamak suretiyle oynanan bir oyun şekli)gibi oyunlar oynanır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.