Kalecik Şemsettinköy Köyü

Kalecik Şemsettinköy Köyü

Şemsettinköy köyü haberleri, Kalecik Şemsettinköy köyü güncel son dakika gelişmeleri , Şemsettinköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Şemsettinköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kalecik Şemsettinköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şemsettinköy köyü son dakika gelişmeleri, Şemsettinköy köyüne özgü yemekler, Kalecik Şemsettinköy köyünün tarihi, Şemsettinköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şemsettinköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şemsettinköy, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şemsettinköy Köyü Resimleri ve Şemsettinköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kalecik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kalecik Ankara Arası Kaç Km? Kalecik Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kalecik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kalecik Şemsettinköy Köyünde doğan biri var mı? Kalecik Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Şemsettinköy, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyümüz ismini; ünlü İslam Alimi ve Fatih Sultan Mehmet Hanın hocası Akşemsettin den almıştır. 1389/90 yılında İskilip'e bağlı Evlik Mahallesinde dünyaya gelen Akşemsettin medrese eğitimi Dönemin alimi Hacı Bayram Veli'nin yanında tamamlar. İskilip ile Ankara'yı birbirine bağlayan Han Yolu bu mahalleden geçer. Çok sevilen Akşemsettin'in ismi, sık sık konakladığı bu köye verilmiştir.

Ankara iline 105 km, Kalecik ilçesine 49 km uzaklıktadır.a

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.