Kalp Cerrahları Adana’da Buluştu

Kalp Cerrahları Adana’da Buluştu

Adana'da "Sütursuz Kapaklar: Aort Kapak Replasmanı İçin Yeni Tedavi Yöntemi" konulu konferans düzenlendi.

Adana'da "Sütursuz Kapaklar: Aort Kapak Replasmanı İçin Yeni Tedavi Yöntemi" konulu konferans düzenlendi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Özsöyler'in organizasyonu ile "Sütursuz Kapaklar: Aort Kapak Replasmanı İçin Yeni Tedavi Yöntemi Konferansı" düzenlendi.

Konferans, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr.Osman Kürşat Arıkan, "Kalp Damar Cerrahisi'nde bölgede öncü, sağlık turizminde de bir üs olmak istiyoruz" dedi.

Konferansın ev sahibi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Özsöyler ise Adana'da kamuda yürütülen kalp damar cerrahisinin Türkiye'de ki önemli merkezler arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirterek, Kamu Hastanelerinde de çok önemli kalp damar cerrahlarının görev yaptığını söyledi. Özsöyler, artık kalp damar cerrahisinde de robot teknolojisinden yararlanıldığına dikkat çekerek, Adana'da robot cerrahisinde öncü olacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. İbrahim Özsöyler, bölgenin yeme alışkanlığının kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırdığının altını çizerek, insanların hayatlarında yapacakları ufak değişikliklerle daha sağlıklı bir yaşam şekline ulaşabileceklerini belirtti. Özsöyler, sigara, kötü beslenme ve hareketsizliğin kalbin düşmanı olduğu mesajlarını verdi.

Davetli konuşmacılar kalp kapak hastalıkları, aort kapak cerrahisindeki yenilikler ve minival invaziv yöntemleri ile ilgili uluslararası çalışmaları ve yenilikleri anlattı. Toplantı, konuşmaların ardından yapılan interaktif tartışma ve akşam yemeğinden sonra son buldu.

Konferansa, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof.Dr. Mustafa Demirtaş, Mersin Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Murat Özeren, Acıbadem Maslak Hastanesi'nden Prof. Dr. Cem Alhan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nden Doç. Dr. Mevlüt Koç, Uzm. Dr. Emel Çeliker ve akademisyenler katıldı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.