Kaman Değirmenözü Köyü

Kaman Değirmenözü Köyü

Değirmenözü köyü haberleri, Kaman Değirmenözü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Değirmenözü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Değirmenözü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kaman Değirmenözü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmenözü köyü son dakika gelişmeleri, Değirmenözü köyüne özgü yemekler, Kaman Değirmenözü köyünün tarihi, Değirmenözü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmenözü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmenözü, Kırşehir ilinin Kaman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmenözü Köyü Resimleri ve Değirmenözü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaman Kırşehir Arası Kaç Km? Kaman Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Kaman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Kaman Değirmenözü Köyünde doğan biri var mı? Kaman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Değirmenözü, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, 1900’lü yılların başlarında bölgeye gelip yerleşen Kırım Tatarları tarafından kurulmuştur.

Kaman ilçesi köyün güneyinde yar almakta olup; Kaman’a 11 km mesafede asfalt yol ile bağlıdır. Köyün Kırşehir merkez ilçeye uzaklığı 65 km’dir. Rakımı 950 metredir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık ise büyükbaş ve küçükbaş hayvancık olarak yapılmaktadır.

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Yıl           Toplam Kadın    Erkek

2012      84           31           53

2011      105         44           61

2000      147         71           76

1990      166         86           80

1985      178         97           81

Köyde halen sayısı beş olan köy çeşmesi mevcut olup; suyu yetersizdir. Köyde halen telefon hattı mevcut olup; elektrik 1978 yılında, su 1998’de her eve bağlanmış olup; kadastro çalışmaları 1952 yılında tamamlanmıştır. Köyün şebeke suyu mevcuttur fakat su sıkıntısı çekilmektedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Telefon hattı mevcuttur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.