Kaman İsahocalı Köyü

Kaman İsahocalı Köyü

İsahocalı köyü haberleri, Kaman İsahocalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, İsahocalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan İsahocalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kaman İsahocalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İsahocalı köyü son dakika gelişmeleri, İsahocalı köyüne özgü yemekler, Kaman İsahocalı köyünün tarihi, İsahocalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İsahocalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İsahocalı, Kırşehir ilinin Kaman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İsahocalı Köyü Resimleri ve İsahocalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaman Kırşehir Arası Kaç Km? Kaman Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Kaman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Kaman İsahocalı Köyünde doğan biri var mı? Kaman Doğumlu Ünlüler Kimler?

İsahocalı, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı bir köydür.

Kuruluşu 7. yüzyıl öncesine gitmekte olup, yapılan araştırmalarda, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden göç eden Türkmenler tarafından oluşturulmuş ve rivayete göre Ahi Evran'nın müritlerinden olan İsa Hoca zamanında kurulmuştur. Ayrıca, 20. asrın başlarında, Balkanlar'dan göçe zorlanan "Macirler" diye tanımlanan Balkan Türkleri'nden de göç almıştır.

Kırşehir’in Akpınar ilçesine 5 Kaman ilçesine 20 km uzaklıktadır. Yükseklik 1400 metre civarındadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yaygın tarım ürünü cevizdir.

Köyde ilkokul ve ortaokul okul vardır. Köyde içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi vardır. Sağlık evi vardır. Köyde ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
2
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.