Kanada, Aşı Dağıtımını İkiye Katladı

Kanada, Aşı Dağıtımını İkiye Katladı

Kanada, geçtiğimiz hafta daha fazla Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısı sevkiyatı aldı. Başbakan Justin Trudeau, Cuma günü verdiği bir brifingde, Kanada’nın şu anda toplam 643 bin doz aldığını ve bu da onu bugüne kadarki en büyük sevkiyat...

Kanada, geçtiğimiz hafta daha fazla Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısı sevkiyatı aldı. Başbakan Justin Trudeau, Cuma günü verdiği bir brifingde, Kanada’nın şu anda toplam 643 bin doz aldığını ve bu da onu bugüne kadarki en büyük sevkiyat haftası yaptığını söyledi.

AŞILARIN ÇOĞU PFİZER-BİONTECH
Kanada’da Bugüne kadar, iki milyondan fazla aşı dozu dağıtıldı ve dozların çoğu Pfizer-BioNTech aşısıydı. Tüm iller hem Pfizer-BioNtech hem de Moderna aşılarının sevkiyatını alırken, bölgeler yalnızca Moderna aşısını alıyor. 26 Şubat itibariyle ise, iki ilaç şirketinin de aldığı dozların yüzde 84’ü Kanadalılara uygulandı.

Kanadalı ilaç şirketinin, ilk çeyreğin sonunda dört milyon doz sağlama taahhüdünün ardından, Kanada’nın Mart ayında her hafta yaklaşık 444 bin doz Pfizer-BioNTech aşısı alması bekleniyor. (B SHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.