Kandıra Duraçalı Köyü

Kandıra Duraçalı Köyü

Duraçalı Köyü Haberleri, Kandıra Duraçalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Duraçalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Duraçalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kandıra Duraçalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Duraçalı köyü son dakika gelişmeleri, Duraçalı köyüne özgü yemekler, Kandıra Duraçalı köyünün tarihi, Duraçalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Duraçalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Duraçalı , Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Duraçalı Köyü Resimleri ve Duraçalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kandıra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kandıra Kocaeli Arası Kaç Km? Kandıra Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kandıra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kandıra Duraçalı Köyünde doğan biri var mı? Kandıra Doğumlu Ünlüler Kimler?

DURAÇALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Duraçalı, eski ismiyle Alaybey, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir mahalledir.Alay olması nedeniyle mahallenin ismi alaydaki bey anlamında "Alay bey" olarak kalmıştır. Sonradan Duraçalı olarak değiştirilmiştir. Köy halkının Anadolu'ya ilk göç edip, Ege dolaylarına, oradan da kuzeye göç eden Türklerden olduğu bilinmektedir. Mahallenin daha önce Doğu Roma ve Bizans yerleşim alanlarina tanıklık ettiği bazı kalıntılardan anlaşılmaktadır. Bunlar, mahallenin bazı bölgelerinde bulunan tümülüslerden (toplu taş mezar) anlaşılmaktadır. Köy halkının daha önce dağınık kabile şeklindeki yaşam alanları, 1800'lü yıllardan sonra, eşkiya ve çete baskınlarına dayanamayıp, bir yere toplandığı bilinmektedir.Osmanlı Devleti zamanında devlet sarayının meyve ve sebze ihtiyaçları bu çevre köylerden tedarik edildiği bilinmektedir. Bundan dolayı köy halkına "Manav" da denmektedir.Kocaeli il merkezine 45 km, Kandıra ilçesine 5 km uzaklıktadır. Karadeniz sahil şeridine 5 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik , sabit telefon ve ADSL internet ağı vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.