Kandıra Pınardüzü Köyü

Kandıra Pınardüzü Köyü

Pınardüzü Köyü Haberleri, Kandıra Pınardüzü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pınardüzü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Pınardüzü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kandıra Pınardüzü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınardüzü köyü son dakika gelişmeleri, Pınardüzü köyüne özgü yemekler, Kandıra Pınardüzü köyünün tarihi, Pınardüzü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınardüzü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınardüzü , Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınardüzü Köyü Resimleri ve Pınardüzü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kandıra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kandıra Kocaeli Arası Kaç Km? Kandıra Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kandıra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kandıra Pınardüzü Köyünde doğan biri var mı? Kandıra Doğumlu Ünlüler Kimler?

PINARDÜZÜ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Pınardüzü , Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adını bugünkü camiinin olduğu yerin düz arazi ve pınarından almaktadır. Köy 1960 yılında Espiye'ye bağlı AvlucaMahalleninden göç gelen aileler tarafından kurulmuştur. Mahallede yaşayanların çoğu Çepnidir. 1972 yılına kadar Özbey Divânı Mantar Kütük ismiyle tanınırdı. Şu an köy Kandıra'nın en güzel köylerindendir. Küçük ama modern bir yapıdadır.

Kocaeli il merkezine 58, Kandıra ilçesine 18, Karaağaç mahallesine 3 km uzaklıktadır. Kefken Kerpe Cebeci tatil köylerine 8-10 Km'dir. Kaynarca İlçesine İse 18 Km'dir.

Mahallede, ilköğretim okulu kullanılmamakta fakat Karaağaç mahallesine taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köy içi yol 2010 yılında Kocaeli büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan çift şerit sıcak asfalt yoldur. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.