Kandıra Topluca Köyü

Kandıra Topluca Köyü

Topluca Köyü Haberleri, Kandıra Topluca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Topluca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Topluca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kandıra Topluca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Topluca köyü son dakika gelişmeleri, Topluca köyüne özgü yemekler, Kandıra Topluca köyünün tarihi, Topluca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Topluca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Topluca , Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Topluca Köyü Resimleri ve Topluca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kandıra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kandıra Kocaeli Arası Kaç Km? Kandıra Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kandıra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kandıra Topluca Köyünde doğan biri var mı? Kandıra Doğumlu Ünlüler Kimler?

TOPLUCA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Topluca , Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin en eski yerlesimcilerinden başlıca aileler Akyol, Kaya ve Adıyaman aileleridir. 1803 tarihinden bu yana bu aileler varlıklarını sürdürmektedirler. Yunan işgali sırasında köy talan edilmiş ama bu aileler mahallesi terketmeyerek varlıklarını sürdürmüşlerdir. Mahallenin eski adı Beyazıtlar bir başka veriye göreyse Yadin'dir. Topluca merkez köy olmak üzere birkaç alt mahallelesi vardır.

Kocaeli il merkezine 29, Kandıra ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.