Karahallı Bekiköy Köyü

Karahallı Bekiköy Köyü

Bekiköy Köyü haberleri, Karahallı Bekiköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bekiköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Bekiköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bekiköy  Bekiköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bekiköy Köyü son dakika gelişmeleri, Bekiköy Köyü ne özgü yemekler, Bekiköy Bekiköy Köyü nün tarihi, Bekiköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bekiköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bekiköy Köyü, Uşak ilinin Bekiköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bekiköy Köyü Resimleri ve Bekiköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bekiköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Bekiköy Uşak Arası Kaç Km? Bekiköy Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Bekiköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Bekiköy  Bekiköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bekiköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bekiköy, Uşak ilinin Bekiköy ilçesine bağlı bir köydür.

Uşak iline 55 km, Karahallı ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün güneyinden Karahallı-Ulubey yolu geçmektedir. Uşak-Denizli il sınırına yakın olan köyün doğusunda Paşalar, batısında Kırkyaren, kuzeyinde Kavaklı güneyinde ise Dumanlı köyleri bulunmaktadır. Köy bir tepenin yamacına kurulmuş vaziyettedir. Köyün üç tarafı tepelerle çevrilidir. Kocadağ, Erenler ve Koruluk adı verilen üç tepe bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Beki köy, Ulubey, Bekilli ve Karahallı ilçelerinin etki alanı içerisindedir. Köyde yaşayan nüfusun çoğunluğunu orta yaşlı kişiler oluşturmaktadır. Köy halkının %90'ı okur yazardır. Köy çoğunlukla Uşak ve İzmir'e göç vermiştir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geçmiş yıllarda dokumacılık yapılmakta iken günümüzde teknolojik gelişmeler ve ürün çeşitliliğinin arttırılamaması sebebiyle bırakılmıştır. Hayvancılık faaliyeti olarak köyde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tarımsal üretimde bağcılık önemli yer tutmaktadır. Hacı Efe, Kadın Parmağı ve Kara Honaz olarak adlandırılan üzümler sofralık ve şaraplık olarak satılmaktadır. Diğer tarımsal faaliyetler olarak; arpa, buğday, tütün, pamuk, nohut, haşhaş ve kavun yetiştirilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu mevcut olup, kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. İçme suyu 3 km mesafeden sondaj yapılarak köylünün kendi imkanları ile köy sınırları içinde bulunan Daltaban mevkiinden getirilmektedir. Köyde PTT şubesi ve Ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.