Karahallı Çokaklı Köyü

Karahallı Çokaklı Köyü

Çokaklı Köyü haberleri, Karahallı Çokaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çokaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Çokaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çokaklı  Çokaklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çokaklı Köyü son dakika gelişmeleri, Çokaklı Köyü ne özgü yemekler, Çokaklı Çokaklı Köyü nün tarihi, Çokaklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çokaklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çokaklı Köyü, Uşak ilinin Çokaklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çokaklı Köyü Resimleri ve Çokaklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çokaklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Çokaklı Uşak Arası Kaç Km? Çokaklı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Çokaklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Çokaklı  Çokaklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çokaklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çokaklı, Uşak ilinin Çokaklı ilçesine bağlı bir köydür.

Çokaklı köyü ilk olarak 1844 yılındaki kaynaklarda köy olarak gösterilmiş olup, 1908 yılında 74 hane 390 nüfuslu bir köy olarak kaydedilmiştir.
Uşak iline 59 km, Karahallı ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Karalar ve Gürpınar, batısında Delihıdırlı, güneyinde Karabedirler, kuzeyinde ise Coğuplu köyü bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak tütün, buğday, arpa, mercimek üretilmektedir. Bağcılıkta önemli yer tutmakta olup, sofralık ve şaraplık üretim gerçekleştirilmektedir. Hayvancılık olarak büyük ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Süt ve peynir üretimi köy ekonomisinde önemli yer tutmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu, PTT ve sağlık kuruluşu yoktur. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.