Karahallı Delihıdırlı Köyü

Karahallı Delihıdırlı Köyü

Delihıdırlı Köyü haberleri, Karahallı Delihıdırlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Delihıdırlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Delihıdırlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Delihıdırlı  Delihıdırlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Delihıdırlı Köyü son dakika gelişmeleri, Delihıdırlı Köyü ne özgü yemekler, Delihıdırlı Delihıdırlı Köyü nün tarihi, Delihıdırlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Delihıdırlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Delihıdırlı Köyü, Uşak ilinin Delihıdırlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Delihıdırlı Köyü Resimleri ve Delihıdırlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delihıdırlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Delihıdırlı Uşak Arası Kaç Km? Delihıdırlı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Delihıdırlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Delihıdırlı  Delihıdırlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Delihıdırlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Delihıdırlı, Uşak ilinin Delihıdırlı ilçesine bağlı bir köydür.

Delihıdırlı cemaati Türkmen Yörükanı taifesindendir. Delihıdırlı cemaatinin şimdi köyün bulunduğu yere iskan edilme ve köyün kuruluş tarihi kesin olarak belli değildir. Delihıdırlı köyü Osmanlı kaynaklarında ilk olarak 1844 yılında geçmektedir. 1908 yılı kayıtlarında köy 216 hanedir.
Uşak il merkezine 60 km, Karahallı ilçesine 3 km uzaklıktadır.
Delihıdırlı Köyü Ege Bölgesi'nde yer almasına rağmen karasal bir iklime sahiptir. Yazlar kurak ve sıcak; kışlar soğuk ve yağışlıdır. Köyün doğusunda Çokaklı köyü, batısında Karahallı ilçesi, güneyinde Karbasan beldesi, kuzeyinde ise Külköy ve Coğuplu köyleri bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi; tarım, hayvancılık ve dokumacılığa dayalıdır. Ayrıca yurt dışında çalışmaya giden köylüler bulunmaktadır. Tarımsal üretim olarak; arpa, buğday, nohut ve tütün ekilmektedir. Bağcılık köy ekonomisinde önemli yer tutmakta olup, daha çok şaraplık olarak satılmaktadır. Hayvancılık faaliyeti olarak köyde küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Dokuma tezgâhlarının bulunduğu köyde fason üretim gerçekleştirilmekte olup, ham bez üretilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu ve sağlık evi vardır, bir ebe hemşire görev yapmaktadır. Sağlık ocağı ve PTT şubesi yoktur, PTT acentesi vardır. Ayrıca köyde içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.