Karahallı Dumanlı Köyü

Karahallı Dumanlı Köyü

Dumanlı Köyü haberleri, Karahallı Dumanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dumanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Dumanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dumanlı  Dumanlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dumanlı Köyü son dakika gelişmeleri, Dumanlı Köyü ne özgü yemekler, Dumanlı Dumanlı Köyü nün tarihi, Dumanlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dumanlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dumanlı Köyü, Uşak ilinin Dumanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dumanlı Köyü Resimleri ve Dumanlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dumanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Dumanlı Uşak Arası Kaç Km? Dumanlı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Dumanlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Dumanlı  Dumanlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dumanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dumanlı, Uşak ilinin Dumanlı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili olarak ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine aittir. Dumanlu cemaati Türkmen olup, Danişmentli aşiretine mensuptur. II. Bayezid devri tahrir defterinde "Karye-i Tumanlu" adıyla geçen köy Hayrebat nahiyesine bağlı olup, köyde 27 hane ve 33 nefera olduğu belirtilmiştir. 1520 yılı tahrir defterinde "Karye-i Dumanlu" adıyla geçen köy Hayrebat nahiyesine bağlı bulunmakta, köyde 25 hane ve 36 nefera olduğu belirtilmiştir. 1570 yılı tahrir defterinde "Karye-i Dumanlu" adıyla geçen köy Uşak kazasına bağlanmış, köyde 54 hane ve 65 nefera kayıt edilmiştir. Bu sayıma göre köyde 27 Derbent (tarih) koruyucusu bulunmaktadır.
Uşak iline 75 km, Karahallı ilçesine 10 km, Denizli ilinin Bekilli ilçesine 12 km uzaklıktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Nüfusu emekliler ağırlıkta olmak üzere sürekli azalan bir yapıya sahiptir.
Tarım ve hayvancılığa dayalı olması gereken köyün ekonomisi genel olarak emekli maaşlarına ve gurbetçilerin gönderdiği paralara dayalıdır. Geçmiş yıllarda dokumacılık yapılmakta iken günümüzde teknolojik gelişmeler ve ürün çeşitliliğinin arttırılamaması sebebiyle bırakılmıştır. Araziler az verimli ve sulama imkanı yoktur. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık önemli yer tutmakta, ayrıca buğday,arpa, tütün ve bostan ekimi yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve PTT kuruluşu yoktur. Sağlık evi vardır, ancak faal değildir. Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.2010 yılında kanalizasyon yapılmıştır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
1
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.