Karahallı Duraklı Köyü

Karahallı Duraklı Köyü

Duraklı Köyü haberleri, Karahallı Duraklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Duraklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Duraklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Duraklı  Duraklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Duraklı Köyü son dakika gelişmeleri, Duraklı Köyü ne özgü yemekler, Duraklı Duraklı Köyü nün tarihi, Duraklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Duraklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Duraklı Köyü, Uşak ilinin Duraklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Duraklı Köyü Resimleri ve Duraklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Duraklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Duraklı Uşak Arası Kaç Km? Duraklı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Duraklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Duraklı  Duraklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Duraklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Duraklı, Uşak ilinin Duraklı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. Köy camisinin 19. yüzyılda yapılmış olup, 1800'lü yıllardaki kayıtlarda köyden bahsedilmektedir.
Uşak iline 70 km, Karahallı ilçesine 10 km uzaklıktadır. Külköy köyüne 2 km uzaklıktadır. Köyün kuzeyinde Banaz çayı ve Alfaklar köyü, güneyinde Külköy, doğusunda Coğuplu köyü, batısında ise Paşalar ve Kavaklı köyleri bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.
Köyün ekonomisi önemli oranda dokumacılığa dayalıdır. Ayrıca tarım ve hayvancılıkta köy ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Hayvancılık faaliyetleri olarak küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık ön plandadır. Üretilen üzümler çoğunlukla şaraplık olarak satılmaktadır. Ayrıca buğday, arpa, pamuk, nohut ve haşhaş tarımı da yapılmaktadır.
Köyde sağlık ocağı ve PTT kuruluşu yoktur. İlköğretim okulu vardır, ancak faal değildir. Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.