Karahallı Karayakuplu Köyü

Karahallı Karayakuplu Köyü

Karayakuplu Köyü haberleri, Karahallı Karayakuplu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karayakuplu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Karayakuplu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayakuplu  Karayakuplu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karayakuplu Köyü son dakika gelişmeleri, Karayakuplu Köyü ne özgü yemekler, Karayakuplu Karayakuplu Köyü nün tarihi, Karayakuplu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karayakuplu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karayakuplu Köyü, Uşak ilinin Karayakuplu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karayakuplu Köyü Resimleri ve Karayakuplu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayakuplu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayakuplu Uşak Arası Kaç Km? Karayakuplu Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Karayakuplu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Karayakuplu  Karayakuplu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayakuplu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karayakuplu, Uşak ilinin Karayakuplu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili kayıtlar 19. yüzyıldan itibaren bulunmaktadır. Köyün, Karayakup adında bir ağa tarafından kurulduğu ve adının da buradan geldiği söylenmektedir. Köyün yakınlarında Pepuza antik kenti bulunmaktadır.
Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Hayvancılık faaliyeti olarak büyük ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık ön planda olup, ayrıca arpa, tütün, nohut, haşhaş yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Geçmiş yıllarda dokumacılık köy ekonomisinde yer tutmaktayken, günümüzde teknolojik gelişmeler ve ürün çeşitliliğinin artırılamaması sebebiyle bitmeye yüz tutmuştur.
Uşak iline 30, Karahallı ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Alfaklar, batısında Avgan, güneyinde Paşalar deresi, kuzeyinde Yoncalı ve Şükraniye köyleri bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu mevcut olup, faaldir. Köyde sağlık evi, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.