Karahallı Karbasan Köyü

Karahallı Karbasan Köyü

Karbasan Köyü haberleri, Karahallı Karbasan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karbasan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Karbasan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karbasan  Karbasan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karbasan Köyü son dakika gelişmeleri, Karbasan Köyü ne özgü yemekler, Karbasan Karbasan Köyü nün tarihi, Karbasan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karbasan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karbasan Köyü, Uşak ilinin Karbasan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karbasan Köyü Resimleri ve Karbasan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karbasan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Karbasan Uşak Arası Kaç Km? Karbasan Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Karbasan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Karbasan  Karbasan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karbasan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karbasan, Uşak ilinin Karbasan ilçesine bağlı bir köydür.

 1992 yılında belediye olan Karbasan'ın belde teşkilatı 2014 yılında 6360 Sayılı Kanunla kapatılmıştır.Yerleşimle ilgili olarak ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine aittir. Yerleşimin tarihinin daha eskilere dayandığı tahmin edilmekle birlikte yazılı olarak ilk defa 1676 Tarihli Avârız Defterinde adına rastlanmaktadır. Kayıtlara göre bu tarihte Uşak kazasına bağlı bir köy olan Karbasan' da 26 nefer ile 1 hatib yaşamaktaydı[1].Köydeki en eski yapı 1713 tarihinde inşa edildiği bilinen Yukarı cami'dir. 1898 yılında bir askeri nahiye merkezi olan Karahallı' ya bağlıdır.
Yerleşim; Uşak iline 75 km, Karahallı ilçesine 10 km, Denizli ilinin Bekilli ilçesine 16 km uzaklıktadır. Uşak ve Denizli il sınırında yer almaktadır. Köy düz bir alan üzerine kurulmuştur.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Köyün ekonomisi; tarım, hayvancılık ve dokumacılığa dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık ön plandadır. Üzümler sofralık ve şaraplık olarak satılmaktadır. Köyde diğer tarımsal faaliyet olarak; buğday,arpa, nohut, tütün ve haşhaş tarımı yapılmaktadır. Hayvancılık faaliyetleri olarak küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köyde eski dönemlerdeki yoğunlukta olmasa da dokumacılıkla geçimini sağlayan aileler bulunmaktadır. Dokuma tezgâhlarında çoğunlukla sargı bezi ve kaput bezi üretilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.