Karahallı Kavaklı Köyü

Karahallı Kavaklı Köyü

Kavaklı Köyü haberleri, Karahallı Kavaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kavaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kavaklı  Kavaklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavaklı Köyü son dakika gelişmeleri, Kavaklı Köyü ne özgü yemekler, Kavaklı Kavaklı Köyü nün tarihi, Kavaklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavaklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavaklı Köyü, Uşak ilinin Kavaklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavaklı Köyü Resimleri ve Kavaklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kavaklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kavaklı Uşak Arası Kaç Km? Kavaklı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Kavaklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Kavaklı  Kavaklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kavaklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavaklı, Uşak ilinin Kavaklı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili olarak ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine aittir.Köyün adının Saru Kavak isimli kişiden geldiği düşünülmektedir. Önceleri Sarukavak olan köy adı zaman içinde Kavaklı olarak değişmiştir. Köy II. Bayezid dönemine ait 1481 tarihli tahrir defterlerinde Uşak kazası, Hayrebat nahiyesinin Dumanlı köyüne bağlı bir mezra olarak gösterilmiştir. Yerleşim 1520 ve 1570 tahrirlerinde de mezra olarak kaydedilmiştir. 1898 yılında yapılan bir sayımda köy 36 hane olup 180 nüfusa sahiptir. Köy camisi 1874 yılında inşa edilmiş olup tarihsel değerini aynı şekilde muhafaza etmektedir. Akdere boğazı mevkisinde çok eski yıllardan kalma "Yörük mezarı" olarak adlandırılan bir yer bulunmaktadır.
Kavaklı köyü Uşak il merkezine İlçe merkezine uzaklığı 10  km, il merkezine uzaklığı ise kısa yoldan 35  km, dir. Doğusunda Paşalar köyü, Batısında Kırkyaren ve Hasköy, Güneyinde Bekiköy Kuzeyinde ise Banaz çayı bulunmaktadır. Köy düz bir arazi üzerine kurulu olup doğusunda bulunan Paşalar dağı,güneyinde bulunan Ardıç dağı ile çevrilidir. Köyün ilçe merkezi ile bağlantısını sağlayan yol asfalt olup yaz kış açıktır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Kışları soğuk ve yağışlı, yazları kurak ve sıcaktır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık faaliyetleri olarak küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık ön plandadır. Üretilen üzümler sofralık ve şaraplık olarak satılmaktadır. Diğer tarımsal faaliyet olarak; tütün, arpa, buğday, haşhaş, nohut yetiştirilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve PTT yoktur. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.