Karahallı Kırkyaren  Köyü

Karahallı Kırkyaren Köyü

Kırkyaren Köyü haberleri, Karahallı Kırkyaren köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırkyaren köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kırkyaren köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kırkyaren  Kırkyaren Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkyaren Köyü son dakika gelişmeleri, Kırkyaren Köyü ne özgü yemekler, Kırkyaren Kırkyaren Köyü nün tarihi, Kırkyaren Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkyaren Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkyaren Köyü, Uşak ilinin Kırkyaren ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkyaren Köyü Resimleri ve Kırkyaren Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırkyaren Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırkyaren Uşak Arası Kaç Km? Kırkyaren Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Kırkyaren Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Kırkyaren  Kırkyaren Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kırkyaren Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırkyaren, Uşak ilinin Kırkyaren ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili olarak ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine aittir. 1520 yılı tahrir defterinde "Kırk Yaranlu" adıyla geçen köy Uluğbey nahiyesine bağlı bulunmakta olup, köyde 17 hane olduğu belirtilmiştir. 1570 yılı tahririnde "Karye-i Kırk Yaran" adıyla geçen köy Uşak kazasına bağlı gösterilmiş ve köyde 41 hane olduğu yazılmıştır. 1899 yılı kayıtlarında köyde Karacan Efendi Medresesi bulunmaktadır. 1908 yılı kayıtlarında Kırkyaren köyü 181 hane gösterilmiştir.
Uşak iline 49 km, Karahallı ilçesine 18 km uzaklıktadır. Kırkyaren köyünün doğusunda Bekiköy, batısından Hasköy, güneyinde İshaklar köyü, kuzeyinde ise Kavaklı köyü bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal üretimde tütün ve bağcılık başta olmak üzere arpa, buğday, haşhaş,nohut ve pamuk yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu ve sağlık ocağı vardır. PTT şubesi ya da acentesi yoktur. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.