Karahallı Külköy Köyü

Karahallı Külköy Köyü

Külköy Köyü haberleri, Karahallı Külköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Külköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Külköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Külköy  Külköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Külköy Köyü son dakika gelişmeleri, Külköy Köyü ne özgü yemekler, Külköy Külköy Köyü nün tarihi, Külköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Külköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Külköy Köyü, Uşak ilinin Külköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Külköy Köyü Resimleri ve Külköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Külköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Külköy Uşak Arası Kaç Km? Külköy Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Külköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Külköy  Külköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Külköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Külköy, Uşak ilinin Külköy ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı tarih içinde Cevz-i Öyük Karyesi,Gülköy ve Kül köy olarak kayıtlıdır. Köyle ilgili olarak ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine aittir. II. Bayezid devri tahrir defterinde "Karye-i Cevz-i Öyük" adıyla geçen köy Hayrebat nahiyesine bağlı olup, köyde 9 hane olduğu belirtilmiştir. 1520 yılı tahrir defterinde "Karye-i Cevz-i Öyük" adıyla geçen köy Uşak kazasına bağlı bulunmakta ve köyde 15 hane olduğu belirtilmiştir. 1570 yılı tahrir defterinde "Karye-i Cevz-i Öyük" adıyla geçen köyde 29 hane kayıt edilmiştir.
Cevz-i öyük karyesi kayıtları 16.yüzyıldan sonraki yıllarda görülmemektedir. Ancak 1856 ve 1892 yılları kayıtlarında Gülköy adından söz edilmektedir. 1898 yılı kayıtlarında ise köy adı Külköy olarak görülmektedir. Bu tarihte köy 118 hane olup 543 nüfusludur. Rivayete göre Uşak iline 45 km, Karahallı ilçesine 4 km uzaklıktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 850 metredir. Köyün güneyinde Karahallı ilçesi ve Delihıdırlı köyü, kuzeyinde Duraklı köyü, doğusunda Çokaklı köyü, batısında ise Paşalar köyü bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Gülköy’ün yanması sonucu köyün adın Külköy olarak değiştirilmiştir.
Köy halkı geçimini önemli oranda dokumacılıktan sağlamaktadır. Köydeki dokumacılık genellikle fason üretim seklinde yapılmaktadır. Genellikle kaput bezi, ceplik ve viskon türü üretim yapılmaktadır. Köy ekonomisi ayrıca tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyde koyunculuk faaliyeti olarak koyun sürüsü bulunmaktadır. Köyde tarımsal üretim olarak bağcılık, pamuk, bostan, nohut ve buğday ekilmektedir. Köyün ekonomisinde emekli maaşları da önemli yer tutmaktadır.
Köyün ilçe merkezi ile ulaşımı asfalt yolla sağlanmaktadır. Köyde ilköğretim okulu var ve faal durumdadır. Köyde sağlık ocağı vardır. PTT şubesi yok ancak PTT acentesi mevcuttur. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyün içme suyu 5 km uzaklıktaki Bekirali deresinden gelmektedir. Köye ait arazi içinde Derincik ve Tepelice adlı 2 mesire yeri bulunmaktadır. Derincik mesire yeri bağ ve bahçelerle kaplı olup 100 adet yazlık tipi ev bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.