Karahallı Paşalar Köyü

Karahallı Paşalar Köyü

Paşalar Köyü haberleri, Karahallı Paşalar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Paşalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Paşalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Paşalar  Paşalar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşalar Köyü son dakika gelişmeleri, Paşalar Köyü ne özgü yemekler, Paşalar Paşalar Köyü nün tarihi, Paşalar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşalar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşalar Köyü, Uşak ilinin Paşalar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşalar Köyü Resimleri ve Paşalar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Paşalar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Paşalar Uşak Arası Kaç Km? Paşalar Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Paşalar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Paşalar  Paşalar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Paşalar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Paşalar, Uşak ilinin Paşalar ilçesine bağlı bir köydür.

Yeşil iri üzümü ve çoban düyleği denilen bir çeşit kavunu ile meşhurdur. Tarihi Clandras Köprüsü köyün sınırları içerisindedir.Osmanlı döneminde Paşalar isminde bir köy adı bulunmamakla birlikte, köyde bulunan Mahmut Paşa Zaviyesi dikkate alındığında Osmanlı döneminde "Mahmud Paşa" olarak bilinen yerleşimin zaman içerisinde "Paşalar" ismini almıştır.Germiyanoğulları döneminde mevcut olan zaviyenin kurucusu Seyyid Şeyh Mahmud Paşa' dır. Osmanlı kayıtlarında, Şeyh Mahmud ve onun soyundan gelen kişiler için "Paşa" unvanı kullanılmıştır.1676 Avarız Defterlerinde köyde 89 nefer ile 25 seyyid kaydedilmiştir. 1481, 1520 ve 1570 tahrir kayıtlarında "Mahmud Paşa" olarak geçen köyün ismi 18. yüzyıla ait bazı arşiv belgelerinde "Paşalar" olarak kaydedilmeye başlamıştır. 1906 yılında yeni kurulan Karahallı nahiyesine bağlandı.Uşak iline 45 km, Karahallı ilçesine 4 km uzaklıktadır. Karahallı ilçesinin kuzeybatısında yer almaktadır. Banaz Çayı etrafında yeni yeni oluşan Dere Mahallesi isimli bir yerleşimi de bulunmaktadır.
Köyün iklimi genellikle karasal iklimdir. Nadir de olsa bazen Akdeniz ikliminin çok hafif etkisi görülebilir. Kışları yağışlı ve soğuk, yazları sıcak ve kurak geçer. Kışın sıcaklıklar nadiren 0 °C'nin altına düşebilmektedir.
Köy halkı geçmiş yıllarda geçimini önemli oranda dokumacılık ile sağlamaktayken gününüzde dokumacılıkla geçinen aile sayısı oldukça azalmıştır. Köyde küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak bağcılık ön plandadır. Ancak devlet tarafından üzümdeki destekleme alımlarının kaldırılması neticesinde bağcılık da geriye gitmektedir.
Köyde ilköğretim okulu ve sağlık evi vardır ancak her ikisi de faal değildir. Sağlık ocağı ve PTT şubesi yoktur ancak acentesi mevcuttur. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum