Karakoçan Çalıkaya Köyü

Karakoçan Çalıkaya Köyü

Çalıkaya Köyü haberleri, Karakoçan Çalıkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çalıkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Çalıkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karakoçan Çalıkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çalıkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Çalıkaya Köyü ne özgü yemekler, Karakoçan Çalıkaya Köyü nün tarihi, Çalıkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çalıkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çalıkaya Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çalıkaya Köyü Resimleri ve Çalıkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karakoçan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karakoçan Elazığ Arası Kaç Km? Karakoçan Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Karakoçan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Karakoçan Çalıkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karakoçan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çalıkaya, Elâzığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adı eski isme göre (Kıllotyan) Qilotyan'dır. Çalıkaya isminin nerden geldiği bilinmemektedir. Önceden Çan nahiyesine bağlı olup bakanlar kurulu kararınca 10 Ocak 1955 tarihinden itibaren merkeze bağlanmıştır. [1]
Elazığ iline 127 km, Bingöl iline 70 km, Karakoçan ilçesine ise 24 km uzaklıktadır. Köyün güneybatısında Okçular, güneyinde Beydere, güneydoğusunda Doğanoğlu, batısında ise Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Sürmelikoç Köyü bulunmaktadır. Ayrıca Özlüce Barajı da köyün kuzeydoğusunda yer alır. Köyün kuzeyinde ise kuş bakışı yaklaşık 15 km. mesafede Yayladere (Xolxol) ve Silbus ( Sülbüs Dağı ) Dağları bulunmaktadır. Köy içerisinde erik, dut, elma, ceviz gibi meyve ağaçları sıklıkla bulunmaktadır. Köy bitki örtüsü olarak genellikle bodur meşe ağaçlarından oluşur. Kuzey yamacına kurulduğu Serban Tepesi (1576 m.) ile köyün ortalama rakımı arasında yaklaşık 200 metre yükseklik farkı bulunmaktadır. Dik yamaçlı bu tepe kış aylarında çığ riski oluşturmaktadır. Karakoçan Kiğı yolundan gidilebilen köye, yüksekliği 1670 metreden başlayıp 1690 metreye kadar varan Dîyarê Gazê-Gaz Tepesi Geçidi'nden ulaşılır. Çalıkaya dağlık ve engebeli bir coğrafyaya sahip olduğundan ulaşım güçlükle sağlanır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.Ancak son yıllarda yapılan depo suyu projesinde evlere çeşme suyu verilmektedir. Köy su bakımından çok zengindir fakat son yıllardaki kuraklık köy çeşmelerinin debisini azalttığından bahçe sulama işleri artık zorlanmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol 7 km'ye kadar asfalt olup sonrası topraktır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.