Karakoçan Çıtak Köyü

Karakoçan Çıtak Köyü

Çıtak Köyü haberleri, Karakoçan Çıtak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çıtak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Çıtak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karakoçan Çıtak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çıtak Köyü son dakika gelişmeleri, Çıtak Köyü ne özgü yemekler, Karakoçan Çıtak Köyü nün tarihi, Çıtak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çıtak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çıtak Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çıtak Köyü Resimleri ve Çıtak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karakoçan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karakoçan Elazığ Arası Kaç Km? Karakoçan Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Karakoçan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Karakoçan Çıtak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karakoçan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çıtak, Elâzığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. 

Sıtranların söylendiği, halayların kurulduğu ve ağıtların yakıldığı tipik bir Doğu Anadolu Köyüdür. Köy halkı arasında yöresel kıyafetleri tercih edenler bulunsa da, halkın geneli yeni ve popüler olanı benimsemiştir. Köy sakinleri birbirleriyle iletişim kurarken genellikle anadilleri olan Kürtçe dilini kullanmaktadırlar. Bununla birlikte resmi dil olan Türkçe de köylüler tarafından bilinmekte ve yer yer tercih edilmektedir. Buna ilave olarak, yaşamlarının bir kısmını Batı ülkelerinde geçirmiş olan birçok bireyin yaşadığı köyde, birkaç yabancı dili temel düzeyde bilenlerin sayısı oldukça fazladır. Köylülerin sahip olduğu bu dil yetkinlikleri, köyü ziyaret eden misafirlere, iletişim kurma konusunda büyük kolaylık sağlamaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı gibi algılanmaktadır. Ancak, özellikle 1980 sonrası konjonktür köyün yoğun göç vermesine sebep olmuştur. Buna bağlı olarak ekili alan ve beslenen hayvan sayılarında azalma meydana gelmiştir. Tüm bu hususlar neticesinde, mevcut köy nüfusunun büyük çoğunluğu geçimlerini sağlamak maksadıyla gurbetteki akrabalarından maddi destek görmektedirler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.