Karakoçan Kavalcık Köyü

Karakoçan Kavalcık Köyü

Kavalcık Köyü haberleri, Karakoçan Kavalcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavalcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kavalcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karakoçan Kavalcık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavalcık Köyü son dakika gelişmeleri, Kavalcık Köyü ne özgü yemekler, Karakoçan Kavalcık Köyü nün tarihi, Kavalcık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavalcık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavalcık Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavalcık Köyü Resimleri ve Kavalcık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karakoçan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karakoçan Elazığ Arası Kaç Km? Karakoçan Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Karakoçan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Karakoçan Kavalcık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karakoçan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavalcık, Elâzığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. 

Kavalcık köyünün kurucusu olarak kabul edilen KAL FERHAT'ın oglu KAL MEM ve soyu Dersim vilayetinde yaşam sürmekteydiler . 1514 yılında 1. Selim ordusu ile anadoludaki alevi köylere yaptıgı baskınlarda bütün köyler işkal altında kalmıstır çoğu alevi köyü tamamen yakılarak yok edilmiştir . Bu baskınlar ve zorbalıklardan kaçabilen köylüler dağlara sığınmıştır . Kal MEM ve soyuda bu zülüm ve yağmadan kaçabilenler arasındadırlar . Kal FERHAT Dersimde kalıp mücadeleye devam etmiştir Kal MEM ise 1520 yılında kendiyle beraber küçük bi grupla Bingöle doğru yola çıkar . Yolculuk çok çetin geçmektedir hayvancılıkla geçimini sağladıgı için koyun sürüsü ile yolculuk etmektedirler . 1525 ile 1530 yılları arasında ilk defa bir köyde yerleşik hayata geçmişlerdir .Köyün şekli itibarı ile bir büyük dereye benzediği için ve tek tarım kaynakları buğday ve arpa olduğundan dolayı köyün ismi ARPADERESİ olmuştur fakat coğrafi bölgenin konuştuğu lehçe ile anıldıgında telaffuzu ARPESİ olmuştur . Kal MEM 1550 yılında ölmüştür . Kal MEM'in 3 oğlu vardır bunlar sırasıyla Kahraman , Genç ali ve Pal (Palık ) tır . Daha sonra bu köye göç eden başka topluluklarda yerleşmiştir . Bunlardan bilinenler Koçlar şu anki ismi ile Bazlama (Karsini) ,Hesikler şu anki ismi ile Sarıbaşak (zelder) ve ayrıca bazı belli olmayan baska topluluklarda gelmiştir bunların içinden bilinene isimler Qimanlar , Hamıkler .Ağcaniler ve EHL-İ BEYT soyundan da gelenler olmuştur . Köyün varlıgı resmi kayıtlara 1915 Ermeni olayları sırasında kayıtlara geçmiştir . Köyün yakınlarında birçok ermeni köyü yaşam sürmüştür günümüzde bile halen ermenilere ait yapılar bulunmaktadır .Ayrıca köyün sınırları içerisinde yer alan göçebe ve ticaret yoluda bulunmaktadır bu yol bazı kişilerce Ruslar tarafından ordaki Ermenilere yardım getirmek için yapıldığı söylenmektedir bazi kişilerce ise Atatürkün doğu gezisi için yapıldıgı söylenmektedir . köyün ismi 1960 yılında Kavalcık olarak değiştirilmiştir .
Elazığa 131 Km Karakoçana 29 Km yol uzaklık mesafededir.
Köyde, ilköğretim okulu mevcuttur. Köyün içme suyu şebekesi vardır , kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol topraklı yoldur. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.