Karakoçan Yenice Köyü

Karakoçan Yenice Köyü

Yenice Köyü haberleri, Karakoçan Yenice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karakoçan Yenice Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenice Köyü son dakika gelişmeleri, Yenice Köyü ne özgü yemekler, Karakoçan Yenice Köyü nün tarihi, Yenice Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenice Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice Köyü, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenice Köyü Resimleri ve Yenice Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karakoçan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karakoçan Elazığ Arası Kaç Km? Karakoçan Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Karakoçan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Karakoçan Yenice Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karakoçan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

Yenice Köyü Elazigin Karakocan ilcesine Bagli olup yaklasik 100 Hane ve 500 kisilik nüfusu ile Ilcemizin en gelişmiş köylerinden bir köydir. Elaziga 100 km , Karakocana yaklasik 5 km uzaklita bulunmaktadir. Bu köy 1969 yılında Bingölün Korman (yelesen) köyünden göc eden H.Ali Cav , H.Keki Celik ,H.Fahrıs Budancamanak , H. seyh Baydaş , H.Molla Şair,H.İbrahim GÜL( Allah hepsine Rahmet eylesin ) gibi kişiler tarafından Beyaztas dagi etegine kurulmustur.Köyün alt yamacindan gecen ohi cayi tarim arazileri icin can damari vaziyeti görmektedir. Yenice Köyü altyapisi yolu ve su sebekesi tamamlanmistir.Köyde yasiyan halk genelde bir birinin akrabalarindan olusmaktadir. Gecim kaynaklari olarak hayvancilik önplana cikmaktadir.Köyde ilkokul ve ana okulu bulunmaktadir. Egitim sevyesinin cok yüksek oldugu köyde ortalama her aileden en az bir kişi devlet dairelerinde calismaktadir.Hayvanciliktan daha iyi verim alina bilmesi icin Köye ait olan dagin basina bir su göleti yapilmistir. köyün anadili Zazaca olup, Kurmanci dilinide konusa bilmektedirler.
|Yıllara göre köy nüfus verileri 2010; 556 Kişi 2009; 430| Kişi 2000; 340 Kişi 1997; 333 Kişi
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum