Karakoyunlu Koçkıran Köyü

Karakoyunlu Koçkıran Köyü

Koçkıran köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koçkıran köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Koçkıran köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Koçkıran köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koçkıran köyü son dakika gelişmeleri, Koçkıran köyüne özgü yemekler, Iğdır Koçkıran köyünün tarihi, Koçkıran köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koçkıran köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koçkıran, Iğdır ilinin Karakoyunlu  ilçesine bağlı bir köydür.1919'da Ermeni çetelerin köydeki müslümanlara saldırması sonucuna Türk milisler bir yandan çatışırken bir yandan da kadın ve çocukların bir kısmını Kerimbeyli ve Ramazankent istikametine yönlendirdi. Köyde kalanlarla yeteri kadar uzağa kaçamayanlar Ermeni çeteleri tarafından yakalanarak topluca öldürüldü.Köyün adı 1928 yılında Kürtçe'de "hisar" anlamına gelen Dize olarak geçmekteydi.Köyün adı, 1960 yılında Koçkıran olarak değiştirildi. Koçkıran ismi yörenin koç kültü ve efsanevi Koçkar Ata dan gelmektedir.Köy, Iğdır il merkezine 29 km, Karakoyunlu ilçe merkezine ise 14 km uzaklıktadır.Köyün kuzeyinde Ermenistan ile sınır çizen Aras Nehri Aras Nehri, köye kadar batı-doğu yönünde akarken köyü geçtikten sonra güneydoğuya yönelerek Dilucu dolaylarında Türkiye sınırları dışına çıkar.Köy, Ermenistan sınırında, başkent Erivan'a en yakın Türk yerleşim birimlerindendir.Köyde 1886 yılında 1329 Azeri Türkü yaşamaktaydı.

Koçkıran, Iğdır ilinin Karakoyunlu ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koçkıran köyü resimleri ve Koçkıran köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koçkıran Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırli Ünlüler arasında Koçkıran Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.