Karakoyunlu Mürşitali Köyü

Karakoyunlu Mürşitali Köyü

Mürşitali köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mürşitali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Mürşitali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Mürşitali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mürşitali köyü son dakika gelişmeleri, Mürşitali köyüne özgü yemekler, Iğdır Mürşitali köyünün tarihi, Mürşitali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mürşitali köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mürşitali, Iğdır ilinin Karakoyunlu  ilçesine bağlı bir köydür.Köy, 1901 yılından beri aynı adı taşımaktadır.Köy, Iğdır il merkezine 24 km uzaklıkta, Karakoyunlu ilçe merkezine ise 10 km uzaklıkta; Karakoyunlu ilçesine bağlı Ermenistan sınırında bulunan bir sınır köyüdür. Ermenistan ile Mürşitali Köyü arasında Aras Nehri bulunmakta olup arasındaki mesafe ortalama 40-50 metredir. Hüseyinkent, resmi olarak Mürşitali Köyü'nün bir mahallesidir.Köyde 1886 yılında 507 Ermeni ve 43 Azeri Türkü yaşamaktaydı.

Mürşitali, Iğdır ilinin Karakoyunlu ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mürşitali köyü resimleri ve Mürşitali köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mürşitali Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırli Ünlüler arasında Mürşitali Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.