Karaman Aşağıkızılca  Köyü

Karaman Aşağıkızılca Köyü

Aşağıkızılca köyü haberleri, Karaman Aşağıkızılca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Aşağıkızılca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Aşağıkızılca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıkızılca köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıkızılca köyüne özgü yemekler, Karaman Aşağıkızılca köyünün tarihi, Aşağıkızılca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıkızılca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıkızılca, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıkızılca Köyü Resimleri ve Aşağıkızılca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Aşağıkızılca Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıkızılca, Karaman ilinin, Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, 1914'ten beri aynı adı taşımaktadır.Aşağıkızılca Köyü Karaman merkez'in batısında ve Merkeze 43 km uzaklıkta olup 1035 metre yükseltidedir. Kuzeyinde Damlapınar, Güneyinde Hadim Selahattin, Doğusunda Yukarı Kızılca, Batısında Hadim Göynükkışla ve Çuna köyleri bulunmaktadır.[1873 yılında Aladağ kazasına bağlı bulunmakta ve 53 hanede 165 nüfusu vardır. Aşağıkızılca köyünde 1922 yılında 38 hanede 160 kişi, 1935 yılında 75 erkek,  90 kadın, toplam 165 nüfusu barındırmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.