Karaman Çoğlu Köyü

Karaman Çoğlu Köyü

Çoğlu köyü haberleri, Karaman Çoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Çoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Çoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Çoğlu köyüne özgü yemekler, Karaman Çoğlu köyünün tarihi, Çoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çoğlu, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çoğlu Köyü Resimleri ve Çoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Çoğlu Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çoğlu, Karaman ilinin, Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Türkçe de çok sözünün “çoğ” olarak söylendiği, çoğulu’nun da topluluk anlamına geldiğine göre, Oğuzların Salur boyundan olan, bu yöreye gelen insanlar bir topluluk oluşturdukları için “Çoğulu” ismi konmuş, zamanla telaffuzu daha kolay olduğu için köyün ismi “çoğlu” ya dönüşmüştür.Karaman merkezine 34 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.