Karaman Değirmenbaşı Köyü

Karaman Değirmenbaşı Köyü

Değirmenbaşı köyü haberleri, Karaman Değirmenbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Değirmenbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Değirmenbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmenbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Değirmenbaşı köyüne özgü yemekler, Karaman Değirmenbaşı köyünün tarihi, Değirmenbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmenbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmenbaşı, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmenbaşı Köyü Resimleri ve Değirmenbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Değirmenbaşı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Değirmenbaşı, Karaman ilinin, Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Değirmenbaşı köyü tarihte tek isim olarak değirmenbaşı köyü geçmiştir.Ancak halk arasında ve çevre köylerede erbişim olarak bilinmektedir.Erbişim aslında İbrişim anlamına gelen ipek ten gelmektedir.Bu erbiişim in anlamıda köyün olduğu yerin sahibi olan ihtiyar bir nene'nin ipek kozası ürettiği aynı zamanda ipek ürettiğinden bu kadının ismini alarak erbişim denilmiştir.Hiçbir zaman tarihe ve kayıtlara erbişim geçmemiştir.Değirmenbaşı olarak isim konmasının nedeni de güney doğusunda bulunan medreselik köyünün batısından gelen volağad deresinden gelip Değirmenbaşı Köyünün doğusundan geçen Kocadere eski yıllarda çok su aktığı ve çay kenarında fazla tarım arazisi olmadığından su kaybının az olduğu için bu çay üzerine yaklaşık 10 kadar un değirmenin yapılıp yıkıldığı ve bu değirmenlerin köy hudutlarında kaldığı için değirmenbaşı olarak ismini almıştır.Kocadere köyün kuzeyinde,köyün batısından geçen Kurt deresi ile birleserek kış aylarında Karaman ovasına akan Deliçayı oluşturmaktadır.1944 yılına kadar Mersin ili mut ilçesine bağlı köy olarak kalmış ve 1944 yılın da Konya ili Karaman ilçesine bağlanmıştır.1989 yılında Karaman'ın il olması ile Merkeze bağlı Köy olmuştur.Karaman merkezine 30 km uzaklıktadır.Köyün güneyinde toroslara bağlı olan 1650m.rakımlı Karga dağı bulunmaktadır.Köyde arpa,buğday,nohut ve mercimek gibi tahıl ürünlerinin yanı sıra Elma ve üzüm yetişmektedir.köy orman köyü olup karaçamı ençok olan köydür.Karaçamın yanın da ardıç ve Orman İşletmesince ekilen kızıl çamda mevcuttur.Köyün doğusundan akan volagat deresinin devamı olan koacadere Haziran ayının sununa kadar su aktığı,Haziran ayından sonra derede suyun kısım kısım kuruduğu, ancak köy hudutlarında kocadernin yatagının kenarından kaynayan SOĞUKPINAR'ın suyu yaz ve kış eksilmeden akan suyu komşu köy olan Kozlubucak köyünün arazilerini sulamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.