Karaman Gökçe Köyü

Karaman Gökçe Köyü

Gökçe köyü haberleri, Karaman Gökçe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Gökçe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Gökçe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçe köyü son dakika gelişmeleri, Gökçe köyüne özgü yemekler, Karaman Gökçe köyünün tarihi, Gökçe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçe, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçe Köyü Resimleri ve Gökçe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Gökçe Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçe, Karaman ilinin, Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Çerkeslerin yerleşip imar ettiği köy şehre verdiği göçler nedeniyle nüfus kaybı yaşamıştır. Merkeze 16 km gibi kısa mesafede olması, içme suyunun soğuk ve güzel olması, gökçe barajının olması, yeşil alanının olması ve köy ile özdeşleşen gökçe çamlığının hemen alt tarafında yer alması nedeniyle çok fazla ziyaretçisi olur. Son yıllarda emeklilerin ev alarak yerleşmesi ve yörük ailelerin şehre göç etmemesi sebebiyle çerkes köyü özelliğini kaybetmeye başlamıştır. Torosların eteklerinde yer almaktadır. Ancak akdeniz iklimi jeopolitik konumu sebebiyle görülmez. Hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynağıdır.Karaman merkezine 19 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.