Karaman Hamidiye Köyü

Karaman Hamidiye Köyü

Hamidiye köyü haberleri, Karaman Hamidiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mecidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Hamidiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaman Hamidiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamidiye köyü son dakika gelişmeleri, Hamidiye köyüne özgü yemekler, Karaman Hamidiye köyünün tarihi, Hamidiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamidiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamidiye, Karaman ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamidiye Köyü Resimleri ve Hamidiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Karaman Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Merkez Hamidiye Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hamidiye, Karaman ilinin, Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Hamidiye köyü adını II. Abdülhamid'ten almıştır. Köy Bulgaristan göçmenlerinden oluşmaktadır. 1889 Osmanlı-Rus Harbinde katliamlara dayanamayan Türk boyları anadoluya göç etmişler. Hamidiye köyüne yerleşen Türkler II. Abdülhamid döneminde geldikleri için de bu ismi almışlardır.[kaynak belirtilmeli] Köyü kuran aileler şunlardır; Hocoğlu ahmet, hocoğlu mehmet, hacı ibrahim ağa, hacı halil ağa, kadıoğlu ahmet ve samıtoğlu ahmet. Bu ismi geçen isimler aynı zamanda birbirleriyle akraba ya da kardeşlerden oluşmaktadır. Yani hepsi aynı sülale mensubudurlar.[kaynak belirtilmeli] Köy eski adı ile Suğla olarak bilinmektedir. Bu isim köyde eskiden bulunan suğla gölünden almaktadır. Barajların yapılmasıyla göl kurumuştur. Gölün kurumasıyla hızla kuraklaşan köy hızlı bir şekilde göç vererek köy nüfusu azalmıştırKöyün yemek gelenekleri muhacir geleneklerine göredir. Kırma, katlama,dızmana, muhacir somunu, pide, dizme tatlısı, sütlü biber, un helvası, kaçamak, muhacir tarhanası, höşmerim, peynir ıslaması, içi yağlı, akıtma önde gelen yemekleridir.Karaman il merkezine 17 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.